- Almo Čatlak
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina sa širokim rezancima na kineski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu sa širokim rezancima na kineski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska lopatica, 500 g
- široki rezanci, 200 g
- češnjak, 4 režnja
- ocat, 40 ml
- kečap, 30 ml
- smeđi šećer, 50 g
- mladi luk, 2
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od žilica i kožica te narežemo na kockice.
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- U vrući wok ulijemo ulje, dodamo narezanu svinjetinu i pržimo. Nakon 10-tak minuta svinjetina je pržena i izvadimo je sa strane.
- Na preostalu masnoću u wok dodamo na listiće narezan češnjak, kuhanu ocijeđenu tjesteninu i sve zajedno dobro izmiješamo. Preko rezanaca prelijemo sojin umak, smeđi šećer, kečap i ocat. Izmiješamo sastojke i ugasimo vatru. Za kraj u tavu dodamo na kolutiće narezan mladi luk
- Na tanjure slažemo rezance u umaku, a preko pečene komadiće svinjetine. Tanjur ukrasimo sa zeleni dijelom mladog luka i klicama češnjaka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:minuta |