- Almo Čatlak
- 120 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjetina u mlijeku iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu u mlijeku iz pećnice.
Želite li sočan, ukusan i aromatičan komad mesa za Vaš blagdanski stol, ovo je pravo rješenje za Vas. Marinada u kojoj svinjetina počiva preko noći učinit će je mekanom i još ukusnijom tako da ćete odbrojavati minute dok je ne budete mogli izvaditi iz pećnice!
Svinjetina u mlijeku iz pećnice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjetinu u mlijeku iz pećnice. - svinjski kare (bez kostiju), mlijeko, ekstra djevičansko maslinovo ulje, vinski ocat ((svijetlog)), češnjak, klekove bobe, ružmarin, sol i papar, Kare bez kosti, kuhinjskom vezicom povežemo u mrežicu, u razmacima po prilici dva cm da se tijekom pečenja ne raspada. ; U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, vinski ocat, začinimo solju i paprom, dodamo na listiće narezane režnjeve češnjaka, te sve zajedno dobro izmiješamo. ; U dovoljnu visoku vatrostalnu posudu (prikladnu za mariniranje) stavimo pripremljeno meso, dodamo klekove bobe, natrgamo nekoliko listića ružmarina, sve zajedno prelijemo pripremljenom marinadom, poklopimo i stavimo u hladnjak da se meso marinira preko noći (tijekom mariniranja, meso po mogućnosti okrećemo nekoliko puta). ; Slijedeći dan u marinadu ulijemo mlijeko, meso okrenemo masnom gornjom stranom prema dolje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici jedan sat. Zatim meso masnom stranom okrenemo prema gore, temperaturu pojačamo na 200°C, te pečemo još 30 minuta. ; Gotovo meso izvadimo iz vatrostalne posude i pokrijemo alu-folijom da zadrži toplinu. ; Iz umaka od pečenja odstranimo klekove bobe i listiće ružmarina, premjestimo ga u čistu tavu iznad vatre, izmiksamo štapnim mikserom i ostavimo da vrije 1-2 minute. ; Meso narežemo na prikladan pladanj i uz njega poslužimo zgotovljeni umak.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski kare, 1.2 kg bez kostiju
- mlijeko, 1.2 l
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 150 ml
- vinski ocat, 10 ml (svijetlog)
- češnjak, 2 češnja
- klekove bobe, 6
- ružmarin, 1 grančica
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kare bez kosti, kuhinjskom vezicom povežemo u mrežicu, u razmacima po prilici dva cm da se tijekom pečenja ne raspada.
- U zdjelu ulijemo maslinovo ulje, vinski ocat, začinimo solju i paprom, dodamo na listiće narezane režnjeve češnjaka, te sve zajedno dobro izmiješamo.
- U dovoljnu visoku vatrostalnu posudu (prikladnu za mariniranje) stavimo pripremljeno meso, dodamo klekove bobe, natrgamo nekoliko listića ružmarina, sve zajedno prelijemo pripremljenom marinadom, poklopimo i stavimo u hladnjak da se meso marinira preko noći (tijekom mariniranja, meso po mogućnosti okrećemo nekoliko puta).
- Slijedeći dan u marinadu ulijemo mlijeko, meso okrenemo masnom gornjom stranom prema dolje, te stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, po prilici jedan sat. Zatim meso masnom stranom okrenemo prema gore, temperaturu pojačamo na 200°C, te pečemo još 30 minuta.
- Gotovo meso izvadimo iz vatrostalne posude i pokrijemo alu-folijom da zadrži toplinu.
- Iz umaka od pečenja odstranimo klekove bobe i listiće ružmarina, premjestimo ga u čistu tavu iznad vatre, izmiksamo štapnim mikserom i ostavimo da vrije 1-2 minute.
- Meso narežemo na prikladan pladanj i uz njega poslužimo zgotovljeni umak.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |