Svinjska baby rebrica na američki način

 • 195 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Svinjska baby rebrica na američki način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjska baby rebrica na američki način.

Priprema ovog recepta nije jednostavna niti brza, ali vjerujte nam, svaka sekunda provedena nad njim isplatit će vam se mnogostruko. Pečeno meso toliko je mekano da gotovo otpada sa rebaraca i učinit će vam se da se jednostavno otapa u ustima!

Svinjska baby rebrica na američki način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjska baby rebrica na američki način. - svinjska rebra ((u komadu i širine do 15 cm)), smeđi šećer, sol, čili papričica (mljevena), papar (mljevenog), povrtni dodatak jelima, majčina dušica (sušene), luk u prahu, bijelo vino, ocat, worchester umak, med, češnjak, U zdjelu stavimo smeđi šećer, sol, mljevenu čili papričicu, mljeveni papar, povrtni dodatak jelima, sušenu majčinu dušicu, luk u prahu, te sve dobro pomiješamo.; Rebrica polegnemo na dovoljno veliku i čvrstu aluminijsku foliju u koju ćemo ih umotati. Zatim rebrica obilno posipamo pripremljenom smjesom začina i dobro utrljamo. Alu foliju zatvorimo, te sve zajedno stavimo u hladnjak da se marinira najmanje jedan sat. ; U lonac ulijemo bijelo vino, ocat, worchester umak, dodamo med i protisnuti češnjak, izmiješamo sastojke, stavimo na vatru i čim zavrije maknemo sa vatre. ; Rebrica izvadimo iz hladnjaka, jedan kraj aluminijske folije otvorimo, ulijemo prokuhani umak, te foliju ponovo zatvorimo da umak tijekom pečenja ne ističe. ; Marinirana rebrica u foliji, stavimo na lim za pečenje, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu, na 110°C, na dva i pol sata. ; Gotova rebrica izvadimo na lim za pečenje, a sokove od pečenja prelijemo u lonac i kuhamo na laganoj vatri, uz povremeno miješanje dok umak ne reducira. ; Zatim, umakom premažemo rebrica, te sve zajedno, još jednom, stavimo u zagrijanu pećnicu, pod gril i s otvorenim vratima od pećnice, zapečemo, po prilici jednu minutu, odnosno toliko da dobijemo sjajnu glazuru.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. U zdjelu stavimo smeđi šećer, sol, mljevenu čili papričicu, mljeveni papar, povrtni dodatak jelima, sušenu majčinu dušicu, luk u prahu, te sve dobro pomiješamo.
 2. Rebrica polegnemo na dovoljno veliku i čvrstu aluminijsku foliju u koju ćemo ih umotati. Zatim rebrica obilno posipamo pripremljenom smjesom začina i dobro utrljamo. Alu foliju zatvorimo, te sve zajedno stavimo u hladnjak da se marinira najmanje jedan sat.
 3. U lonac ulijemo bijelo vino, ocat, worchester umak, dodamo med i protisnuti češnjak, izmiješamo sastojke, stavimo na vatru i čim zavrije maknemo sa vatre.
 4. Rebrica izvadimo iz hladnjaka, jedan kraj aluminijske folije otvorimo, ulijemo prokuhani umak, te foliju ponovo zatvorimo da umak tijekom pečenja ne ističe.
 5. Marinirana rebrica u foliji, stavimo na lim za pečenje, te sve zajedno stavimo u zagrijanu pećnicu, na 110°C, na dva i pol sata.
 6. Gotova rebrica izvadimo na lim za pečenje, a sokove od pečenja prelijemo u lonac i kuhamo na laganoj vatri, uz povremeno miješanje dok umak ne reducira.
 7. Zatim, umakom premažemo rebrica, te sve zajedno, još jednom, stavimo u zagrijanu pećnicu, pod gril i s otvorenim vratima od pećnice, zapečemo, po prilici jednu minutu, odnosno toliko da dobijemo sjajnu glazuru.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 55
Rating: 4.24
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:195minuta

Najnovije zanimljivosti: