- Almo Čatlak
- 35 min
- 4-6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku pisanicu u bijelom vinu na mediteranski način. – svinjska pisanica, bijelo vino, maslac, lovorov list, kadulja, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je ukoso narežemo na tanke odreske. ; U ugrijanoj tavi rastopimo maslac, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo listove lovora i kadulje te pržimo 1-2 minute da se masnoća aromatizira. ; Zatim odreske posolimo i stavimo ih peći na masnoću, sa svake strane jednu i pol minutu. ; Potom odreske popaprimo i izvadimo na stranu, na toplo. ; U tavu, na masnoću, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Nakon 5-6 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo 3-4 minute da se umak malo zgusne. ; Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo.
; – Najfiniji dio svinjetine s umakom od vina, aromatiziran lovorom i kaduljom, je "must have" jelo za prave sladokusce.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku pisanicu u bijelom vinu na mediteranski način. – svinjska pisanica, bijelo vino, maslac, lovorov list, kadulja, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je ukoso narežemo na tanke odreske. ; U ugrijanoj tavi rastopimo maslac, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo listove lovora i kadulje te pržimo 1-2 minute da se masnoća aromatizira. ; Zatim odreske posolimo i stavimo ih peći na masnoću, sa svake strane jednu i pol minutu. ; Potom odreske popaprimo i izvadimo na stranu, na toplo. ; U tavu, na masnoću, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Nakon 5-6 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo 3-4 minute da se umak malo zgusne. ; Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo.
; -</div>
Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku pisanicu u bijelom vinu na mediteranski način.
Najfiniji dio svinjetine s umakom od vina, aromatiziran lovorom i kaduljom, je "must have" jelo za prave sladokusce.
Svinjska pisanica u bijelom vinu na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku pisanicu u bijelom vinu na mediteranski način. - svinjska pisanica, bijelo vino, maslac, lovorov list, kadulja, vrhnje za kuhanje, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je ukoso narežemo na tanke odreske. ; U ugrijanoj tavi rastopimo maslac, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo listove lovora i kadulje te pržimo 1-2 minute da se masnoća aromatizira. ; Zatim odreske posolimo i stavimo ih peći na masnoću, sa svake strane jednu i pol minutu. ; Potom odreske popaprimo i izvadimo na stranu, na toplo. ; U tavu, na masnoću, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari. ; Nakon 5-6 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo 3-4 minute da se umak malo zgusne. ; Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Svinjsku pisanicu očistimo od kožica i žilica te je ukoso narežemo na tanke odreske.
- U ugrijanoj tavi rastopimo maslac, ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo listove lovora i kadulje te pržimo 1-2 minute da se masnoća aromatizira.
- Zatim odreske posolimo i stavimo ih peći na masnoću, sa svake strane jednu i pol minutu.
- Potom odreske popaprimo i izvadimo na stranu, na toplo.
- U tavu, na masnoću, ulijemo bijelo vino i pričekamo da napola ispari.
- Nakon 5-6 minuta ulijemo vrhnje za kuhanje, promiješamo i pričekamo 3-4 minute da se umak malo zgusne.
- Na tanjure rasporedimo odreske, prelijemo ih pripremljenim umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|