- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način. – svinjska rebra ((u komadu)), senf dijon, ružmarin, češnjak, naranča, bijelo vino, povrtni temeljac, krumpir, ljutika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ljutiku očistimo i prepolovimo, neoguljene režnjeve češnjaka nožem nagnječimo, a koru naranče naribamo. ; Svinjska rebrica posolimo s obiju strana, stavimo ih, kostima prema dolje, u vatrostalnu posudu, prelijemo ih vinom i povrtnom juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 40-ak minuta. ; Pet minuta prije kraja prvog pečenja, krumpir narežemo na četvrtine. ; Vatrostalnu posudu s rebricama izvadimo, rebrica posipamo naribanom korom naranče, tanko ih premažemo dijon senfom, oko njih rasporedimo narezani krumpir i posolimo ga, dodamo narezanu ljutiku, nagnječene režnjeve češnjaka, preko svega natrgamo listiće ružmarina, prelijemo s malo maslinovog ulja i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, rebrica premjestimo na dasku za rezanje i narežemo ih te sve zajedno poslužimo.
; – Svinjska rebrica nas uvijek iznenade svojim finim okusom i jednostavnošću pripreme, stoga smo za vas ispekli sočna rebra, premazana dijon senfom, s krumpirom iz pećnice.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način. – svinjska rebra ((u komadu)), senf dijon, ružmarin, češnjak, naranča, bijelo vino, povrtni temeljac, krumpir, ljutika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ljutiku očistimo i prepolovimo, neoguljene režnjeve češnjaka nožem nagnječimo, a koru naranče naribamo. ; Svinjska rebrica posolimo s obiju strana, stavimo ih, kostima prema dolje, u vatrostalnu posudu, prelijemo ih vinom i povrtnom juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 40-ak minuta. ; Pet minuta prije kraja prvog pečenja, krumpir narežemo na četvrtine. ; Vatrostalnu posudu s rebricama izvadimo, rebrica posipamo naribanom korom naranče, tanko ih premažemo dijon senfom, oko njih rasporedimo narezani krumpir i posolimo ga, dodamo narezanu ljutiku, nagnječene režnjeve češnjaka, preko svega natrgamo listiće ružmarina, prelijemo s malo maslinovog ulja i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, rebrica premjestimo na dasku za rezanje i narežemo ih te sve zajedno poslužimo.
; -</div>
Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način.
Svinjska rebrica nas uvijek iznenade svojim finim okusom i jednostavnošću pripreme, stoga smo za vas ispekli sočna rebra, premazana dijon senfom, s krumpirom iz pećnice.
Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način. - svinjska rebra ((u komadu)), senf dijon, ružmarin, češnjak, naranča, bijelo vino, povrtni temeljac, krumpir, ljutika, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Ljutiku očistimo i prepolovimo, neoguljene režnjeve češnjaka nožem nagnječimo, a koru naranče naribamo. ; Svinjska rebrica posolimo s obiju strana, stavimo ih, kostima prema dolje, u vatrostalnu posudu, prelijemo ih vinom i povrtnom juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 40-ak minuta. ; Pet minuta prije kraja prvog pečenja, krumpir narežemo na četvrtine. ; Vatrostalnu posudu s rebricama izvadimo, rebrica posipamo naribanom korom naranče, tanko ih premažemo dijon senfom, oko njih rasporedimo narezani krumpir i posolimo ga, dodamo narezanu ljutiku, nagnječene režnjeve češnjaka, preko svega natrgamo listiće ružmarina, prelijemo s malo maslinovog ulja i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta. ; Jelo izvadimo iz pećnice, rebrica premjestimo na dasku za rezanje i narežemo ih te sve zajedno poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Ljutiku očistimo i prepolovimo, neoguljene režnjeve češnjaka nožem nagnječimo, a koru naranče naribamo.
- Svinjska rebrica posolimo s obiju strana, stavimo ih, kostima prema dolje, u vatrostalnu posudu, prelijemo ih vinom i povrtnom juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 40-ak minuta.
- Pet minuta prije kraja prvog pečenja, krumpir narežemo na četvrtine.
- Vatrostalnu posudu s rebricama izvadimo, rebrica posipamo naribanom korom naranče, tanko ih premažemo dijon senfom, oko njih rasporedimo narezani krumpir i posolimo ga, dodamo narezanu ljutiku, nagnječene režnjeve češnjaka, preko svega natrgamo listiće ružmarina, prelijemo s malo maslinovog ulja i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta.
- Jelo izvadimo iz pećnice, rebrica premjestimo na dasku za rezanje i narežemo ih te sve zajedno poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 58
Rating: 4.66
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:120minuta |
|