- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjska rebrica s krumpirom na mediteranski način.
Svinjska rebrica nas uvijek iznenade svojim finim okusom i jednostavnošću pripreme, stoga smo za vas ispekli sočna rebra, premazana dijon senfom, s krumpirom iz pećnice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska rebra, 1 kg (u komadu)
- senf dijon, 2 žlice
- ružmarin, 1 grančica
- češnjak, 2 režnja
- naranča, 1
- bijelo vino, 150 ml
- povrtni temeljac, 150 ml
- krumpir, 5-6
- ljutika, 4-5 glavica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Ljutiku očistimo i prepolovimo, neoguljene režnjeve češnjaka nožem nagnječimo, a koru naranče naribamo.
- Svinjska rebrica posolimo s obiju strana, stavimo ih, kostima prema dolje, u vatrostalnu posudu, prelijemo ih vinom i povrtnom juhom te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 40-ak minuta.
- Pet minuta prije kraja prvog pečenja, krumpir narežemo na četvrtine.
- Vatrostalnu posudu s rebricama izvadimo, rebrica posipamo naribanom korom naranče, tanko ih premažemo dijon senfom, oko njih rasporedimo narezani krumpir i posolimo ga, dodamo narezanu ljutiku, nagnječene režnjeve češnjaka, preko svega natrgamo listiće ružmarina, prelijemo s malo maslinovog ulja i vratimo u pećnicu, zagrijanu na 170°C, 60-ak minuta.
- Jelo izvadimo iz pećnice, rebrica premjestimo na dasku za rezanje i narežemo ih te sve zajedno poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |