- Almo Čatlak
- 210 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjska vratina u mliječnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku vratinu u mliječnom umaku. – svinjski vrat (bez kosti), češnjak, ružmarin, lovorov list, mlijeko, vrhnje za kuhanje, kukuruzni škrob, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svinjsku vratinu povežemo kuhinjskom vezicom da se tijekom pečenja ne raspadne i dobro ju posolimo sa svih strana, a češnjak očistimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo meso i pržimo ga sa svih strana, dok ne dobije blagu koricu. ; Nakon 6-7 minuta prženja meso premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ga sokovima od prženja, ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, tako da prekrije 2/3 mesa, dodamo cijele režnjeve češnjaka, grančicu ružmarina, listove lovora, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 180 minuta, okrećući meso svakih pola sata i papreći ga. ; Gotovo meso izvadimo na dasku za rezanje i odstranimo mu kuhinjsku vezicu, a umak od kuhinja, kroz gusto sito, procijedimo u lonac i pričekamo da zavri. ; Zatim žlicu kukuruznog škroba razmutimo u malo vode, umiješamo u umak i ostavimo da kuha 1-2 minute, da se zgusne. ; Za to vrijeme meso narežemo na odreske debljine jednog centimetra, rasporedimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.
; – Mlijeko je biološka tekućina mliječnih žlijezda sisavaca koja se luči određeno vrijeme nakon poroda, a osnovna mu je namjena prehrana mladunčadi. Eh sad kad to znamo idemo vidjeti kako se mlijeko snašlo u toploj kupci s mesom.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Svinjska vratina u mliječnom umaku – U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku vratinu u mliječnom umaku. – svinjska vratina (otkoštene), češnjak, ružmarin, lovorov list, mlijeko, vrhnje za kuhanje, kukuruzni škrob, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svinjsku vratinu povežemo kuhinjskom vezicom da se tijekom pečenja ne raspadne i dobro ju posolimo sa svih strana, a češnjak očistimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo meso i pržimo ga sa svih strana, dok ne dobije blagu koricu. ; Nakon 6-7 minuta prženja meso premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ga sokovima od prženja, ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, tako da prekrije 2/3 mesa, dodamo cijele režnjeve češnjaka, grančicu ružmarina, listove lovora, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 180 minuta, okrećući meso svakih pola sata i papreći ga. ; Gotovo meso izvadimo na dasku za rezanje i odstranimo mu kuhinjsku vezicu, a umak od kuhinja, kroz gusto sito, procijedimo u lonac i pričekamo da zavri. ; Zatim žlicu kukuruznog škroba razmutimo u malo vode, umiješamo u umak i ostavimo da kuha 1-2 minute, da se zgusne. ; Za to vrijeme meso narežemo na odreske debljine jednog centimetra, rasporedimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.
; -</div>
Svinjska vratina u mliječnom umaku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku vratinu u mliječnom umaku.
Mlijeko je biološka tekućina mliječnih žlijezda sisavaca koja se luči određeno vrijeme nakon poroda, a osnovna mu je namjena prehrana mladunčadi. Eh sad kad to znamo idemo vidjeti kako se mlijeko snašlo u toploj kupci s mesom.
Svinjska vratina u mliječnom umaku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjsku vratinu u mliječnom umaku. - svinjska vratina (otkoštene), češnjak, ružmarin, lovorov list, mlijeko, vrhnje za kuhanje, kukuruzni škrob, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Svinjsku vratinu povežemo kuhinjskom vezicom da se tijekom pečenja ne raspadne i dobro ju posolimo sa svih strana, a češnjak očistimo. ; U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo meso i pržimo ga sa svih strana, dok ne dobije blagu koricu. ; Nakon 6-7 minuta prženja meso premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ga sokovima od prženja, ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, tako da prekrije 2/3 mesa, dodamo cijele režnjeve češnjaka, grančicu ružmarina, listove lovora, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 180 minuta, okrećući meso svakih pola sata i papreći ga. ; Gotovo meso izvadimo na dasku za rezanje i odstranimo mu kuhinjsku vezicu, a umak od kuhinja, kroz gusto sito, procijedimo u lonac i pričekamo da zavri. ; Zatim žlicu kukuruznog škroba razmutimo u malo vode, umiješamo u umak i ostavimo da kuha 1-2 minute, da se zgusne. ; Za to vrijeme meso narežemo na odreske debljine jednog centimetra, rasporedimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Svinjsku vratinu povežemo kuhinjskom vezicom da se tijekom pečenja ne raspadne i dobro ju posolimo sa svih strana, a češnjak očistimo.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo meso i pržimo ga sa svih strana, dok ne dobije blagu koricu.
- Nakon 6-7 minuta prženja meso premjestimo u prikladnu vatrostalnu posudu, prelijemo ga sokovima od prženja, ulijemo mlijeko i vrhnje za kuhanje, tako da prekrije 2/3 mesa, dodamo cijele režnjeve češnjaka, grančicu ružmarina, listove lovora, poklopimo i stavimo kuhati u pećnicu, zagrijanu na 150°C, 180 minuta, okrećući meso svakih pola sata i papreći ga.
- Gotovo meso izvadimo na dasku za rezanje i odstranimo mu kuhinjsku vezicu, a umak od kuhinja, kroz gusto sito, procijedimo u lonac i pričekamo da zavri.
- Zatim žlicu kukuruznog škroba razmutimo u malo vode, umiješamo u umak i ostavimo da kuha 1-2 minute, da se zgusne.
- Za to vrijeme meso narežemo na odreske debljine jednog centimetra, rasporedimo ih na tanjure, prelijemo umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:210minuta |
|