- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Svinjske uši s čokoladom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusan desert smiješnog naziva, svinjske uši s čokoladom.
Ukusna slastica smiješnog naziva. Slatke „uši“ umočene u rastopljenu čokoladu prava su poslastica za ljubitelje kolača od lisnatog tijesta.
Svinjske uši s čokoladom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusan desert smiješnog naziva, svinjske uši s čokoladom. - jaje, lisnato tijesto, kokosovo brašno, smeđi šećer, čokolada za kuhanje, maslac, šećer u prahu, Dasku posipamo šećerom u prahu, na nju stavimo lisnato tijesto i njega posipamo šećerom u prahu, te tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici, 8 milimetara. ; Zatim tijesto premažemo umućenim jajetom, posipamo smeđim šećerom, kokosovim brašnom i savijemo dvije nasuprotne strane prema sredini. ; Tijekom savijanja tijesto premazujemo umućenim jajetom kako bi se dobro spojilo. ; Tako pripremljeno tijesto narežemo na kriške debljine jednog centimetra. ; Narezane kriške tijesta stavimo na papir za pečenje, u lim za pečenje, premažemo umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu za kuhanje, dodamo maslac i sve zajedno miješamo dok se sastojci potpuno ne rastope. ; Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice, stavimo na rešetku i pričekamo da se malo ohladi. ; Zatim kriške tijesta umačemo u rastopljenu čokoladu i vraćamo na rešetku da se čokolada stvrdne. Svinjske uši su gotove i možemo ih poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- jaje, 1
- lisnato tijesto, 500 g
- kokosovo brašno, 30 g
- smeđi šećer, 100 g
- čokolada za kuhanje, 100 g
- maslac, 30 g
- šećer u prahu
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Dasku posipamo šećerom u prahu, na nju stavimo lisnato tijesto i njega posipamo šećerom u prahu, te tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici, 8 milimetara.
- Zatim tijesto premažemo umućenim jajetom, posipamo smeđim šećerom, kokosovim brašnom i savijemo dvije nasuprotne strane prema sredini.
- Tijekom savijanja tijesto premazujemo umućenim jajetom kako bi se dobro spojilo.
- Tako pripremljeno tijesto narežemo na kriške debljine jednog centimetra.
- Narezane kriške tijesta stavimo na papir za pečenje, u lim za pečenje, premažemo umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-20 minuta.
- Za to vrijeme u zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu za kuhanje, dodamo maslac i sve zajedno miješamo dok se sastojci potpuno ne rastope.
- Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice, stavimo na rešetku i pričekamo da se malo ohladi.
- Zatim kriške tijesta umačemo u rastopljenu čokoladu i vraćamo na rešetku da se čokolada stvrdne. Svinjske uši su gotove i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |