Svinjske uši s čokoladom

 • 45 min
 • 4 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži jaja i mlijeko
Svinjske uši s čokoladom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusan desert smiješnog naziva, svinjske uši s čokoladom.

Ukusna slastica smiješnog naziva. Slatke „uši“ umočene u rastopljenu čokoladu prava su poslastica za ljubitelje kolača od lisnatog tijesta.

Svinjske uši s čokoladom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti ukusan desert smiješnog naziva, svinjske uši s čokoladom. - jaje, lisnato tijesto, kokosovo brašno, smeđi šećer, čokolada za kuhanje, maslac, šećer u prahu, Dasku posipamo šećerom u prahu, na nju stavimo lisnato tijesto i njega posipamo šećerom u prahu, te tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici, 8 milimetara. ; Zatim tijesto premažemo umućenim jajetom, posipamo smeđim šećerom, kokosovim brašnom i savijemo dvije nasuprotne strane prema sredini. ; Tijekom savijanja tijesto premazujemo umućenim jajetom kako bi se dobro spojilo. ; Tako pripremljeno tijesto narežemo na kriške debljine jednog centimetra. ; Narezane kriške tijesta stavimo na papir za pečenje, u lim za pečenje, premažemo umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-20 minuta. ; Za to vrijeme u zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu za kuhanje, dodamo maslac i sve zajedno miješamo dok se sastojci potpuno ne rastope. ; Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice, stavimo na rešetku i pričekamo da se malo ohladi. ; Zatim kriške tijesta umačemo u rastopljenu čokoladu i vraćamo na rešetku da se čokolada stvrdne. Svinjske uši su gotove i možemo ih poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Dasku posipamo šećerom u prahu, na nju stavimo lisnato tijesto i njega posipamo šećerom u prahu, te tijesto razvaljamo na debljinu, po prilici, 8 milimetara.
 2. Zatim tijesto premažemo umućenim jajetom, posipamo smeđim šećerom, kokosovim brašnom i savijemo dvije nasuprotne strane prema sredini.
 3. Tijekom savijanja tijesto premazujemo umućenim jajetom kako bi se dobro spojilo.
 4. Tako pripremljeno tijesto narežemo na kriške debljine jednog centimetra.
 5. Narezane kriške tijesta stavimo na papir za pečenje, u lim za pečenje, premažemo umućenim jajetom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, 15-20 minuta.
 6. Za to vrijeme u zdjelu iznad pare stavimo natrganu čokoladu za kuhanje, dodamo maslac i sve zajedno miješamo dok se sastojci potpuno ne rastope.
 7. Pečeno tijesto izvadimo iz pećnice, stavimo na rešetku i pričekamo da se malo ohladi.
 8. Zatim kriške tijesta umačemo u rastopljenu čokoladu i vraćamo na rešetku da se čokolada stvrdne. Svinjske uši su gotove i možemo ih poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.61
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: