Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina

  • 90 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski file s pireom od bundeve i umakom od crnog vina.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Bundevu ogulimo, očistimo i narežemo na kockice. Zatim meso bundeve stavimo iznad pare, posudu poklopimo i na laganoj vatri kuhamo 15-ak minuta.
  2. Svinjski file stavimo na radnu površinu i očistimo ga od kožica i žilica. Očišćeni file sada narežemo na medaljone, posolimo ih i pokapamo uljem.
  3. Zatim medaljone stavimo peći na vruću tavu i sa svake strane pečemo poprilici 3 do 4 minute. Pečeno meso sada izvadimo iz tave, zamotamo u aluminijsku foliju i stavimo peći u pećnicu na 80 stupnjeva.
  4. Zatim u tavu iznad vatre, u kojoj smo pekli meso, stavimo smeđi šećer, ulijemo malo vina i kratko karameliziramo šećer.
  5. Kada se od šećera i vina počeo stvarati sirup u tavu dodamo ukiseljene lučice, nekoliko klinčića, sušenu majčinu dušicu i cijele, zgnječene režnjeve češnjaka.
  6. Sastojke sada prelijemo preostalim crnim vinom, dodamo grančicu ružmarina, a kada umak zavri kuhamo ga na laganoj vatri.
  7. Nakon desetak minuta ugasimo vatru, na stranu izvadimo ukiseljene lučice, a umaku dodamo nekoliko kockica maslaca i lagano umiješamo. Zatim dobiveni umak procijedimo kroz gusto sito.
  8. Kako bi napravili pire, omekšalu bundevu premjestimo u sjekač, dodamo joj maslac, posolimo i izradimo u jednoličnu smjesu.
  9. Zatim medaljone izvadimo iz pećnice i premjestimo ih na tanjure za posluživanje.
  10. Uz njih poslužimo pire od bundeve i sve zajedno prelijemo umakom od crnog vina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 47
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:90minuta

Najnovije zanimljivosti: