- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski file u umaku od gljiva
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski file u umaku od gljiva.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski kare, 8 komada (odresci, kare bez kosti)
- gljive, 200 g (lisičarke, vrganji...)
- luk, 1 glavica
- češnjak, 1 režanj
- mesna juha, 100 ml
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- vrhnje za kuhanje, 300 ml
- ulje
- sol
- papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U ugrijanu tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk, malo ga posolimo i pržimo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme svježe lisičke očistimo tako da očetkamo s kistom svu zemlju. Veće komade narežemo na manje komadiće. Narezane gljive stavimo u tavu preko omekšanog luka i kratko ih prepržimo zajedno s lukom.
- Gljive stavimo s jedne strane tave, a s druge strane tave stavimo odreske svinjskog karea. Odreske pečemo sa svake strane 3 minute.
- U tavu posipamo malo muškatnog oraščića te ulijemo povrtnu juhu. Meso malo posolimo i sve zajedno pirjamo dok tekućina na pola ne ispari, potom u tavu dodamo malo protisnutog češnjaka i vrhnje za kuhanje.
- Sastojke zajedno izmiješamo i dodamo svježe sjeckani peršin te pričekamo da se umak zgusne. Na tanjure vadimo odreske i ukrasimo s malo svježeg zelenog peršina.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |