- Almo Čatlak
- 20 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski kare u umaku od crnog vina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski kare u umaku od crnog vina.
S par sastojaka koje sigurno imate u kuhinji možete pripremiti izuzetno ukusno jelo i to za vrlo malo vremena. Prženi odresci u umaku od vina ne mogu biti loši, a koliko su zaista dobri provjerite sami.
Svinjski kare u umaku od crnog vina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski kare u umaku od crnog vina. - svinjski kare, crno vino, koncentrat rajčice, vrhnje za kuhanje, sol i papar (bijeli), Odrescima nožem zarežemo bijeli dio s kožom, da se ne savija pri prženju i stavimo u tavu na vruću masnoću. Začinimo solju i bijelim paprom i pržimo sa svake strane 6-7 minuta. ; Zatim odreske izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo crno vino i stružući pjenjačom skinemo karamelizirani sloj od prženja. ; Kada vino malo ispari dodamo koncentrat rajčice, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo 3-4 minute, povremeno miješajući da umak zgusne. ; Na tanjur stavimo malo umaka, po njemu složimo odreske i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski kare, 8 odrezaka
- crno vino, 120 ml
- koncentrat rajčice, 2 žlice
- vrhnje za kuhanje, 120 ml
- sol i papar bijeli
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Odrescima nožem zarežemo bijeli dio s kožom, da se ne savija pri prženju i stavimo u tavu na vruću masnoću. Začinimo solju i bijelim paprom i pržimo sa svake strane 6-7 minuta.
- Zatim odreske izvadimo na toplo, a na masnoću od prženja ulijemo crno vino i stružući pjenjačom skinemo karamelizirani sloj od prženja.
- Kada vino malo ispari dodamo koncentrat rajčice, ulijemo vrhnje za kuhanje, začinimo solju i bijelim paprom, dobro izmiješamo i na laganoj vatri kuhamo 3-4 minute, povremeno miješajući da umak zgusne.
- Na tanjur stavimo malo umaka, po njemu složimo odreske i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |