- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski kotleti s kestenima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske kotlete s kestenima.
Svi ljubitelji svinjetine s ovim će receptom dočekati svojih pet minuta. S obzirom na to kako se u ovom jelu sastojci fino prožimaju i zajedno čine tako homogenu cjelinu, bila bi prava šteta da ga ne isprobate i Vi!
Svinjski kotleti s kestenima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske kotlete s kestenima. - svinjetina ((4 komada svinjskih kotleta)), kesten (pečenih i očišćenih), bijelo vino, češnjak, mileram, senf, brašno, ulje, sol i papar, Narezane kotlete začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, te pržimo u tavi na vrućem ulju, sa svake strane četiri minute. Pržene kotlete izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo. ; Na masnoću od prženja dodamo češnjak narezan na listiće, pečene i očišćene kestene, malo promiješamo i čim češnjak zamiriše sve zajedno podlijemo bijelim vinom. ; Zatim kuhačom nježno ostružemo dno tave, kako bi oslobodili karamelizirani sloj od prženja mesa, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici 5 minuta. ; Potom dodamo senf, mileram, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i gotov umak poslužimo po prženim kotletima.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 750 g (4 komada svinjskih kotleta)
- kesten, 200 g pečenih i očišćenih
- bijelo vino, 80 ml
- češnjak, 2 režnja
- mileram, 100 g
- senf, 20 g
- brašno, 150 g
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Narezane kotlete začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, te pržimo u tavi na vrućem ulju, sa svake strane četiri minute. Pržene kotlete izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo.
- Na masnoću od prženja dodamo češnjak narezan na listiće, pečene i očišćene kestene, malo promiješamo i čim češnjak zamiriše sve zajedno podlijemo bijelim vinom.
- Zatim kuhačom nježno ostružemo dno tave, kako bi oslobodili karamelizirani sloj od prženja mesa, poklopimo i na laganoj vatri kuhamo po prilici 5 minuta.
- Potom dodamo senf, mileram, začinimo solju i paprom, izmiješamo sastojke i gotov umak poslužimo po prženim kotletima.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |