- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
Svinjski medaljoni na mediteranski način
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone na mediteranski način.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjetina, 500 g medaljoni
- pelati rajčice, 750 g
- kruh, 4 kriške prepečeni
- ružmarin, 1 grančica
- lovorov list, 2
- češnjak, 4 režnja
- bijelo vino, 100 ml
- peršin, 1 žlica sjeckani
- chili s morskom soli
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Na vruću tavu iznad vatre ulijemo malo ulja.
- Odmah zatim na ulje slažemo svinjske medaljone, ali za ovaj recept također možemo upotrijebiti janjetinu, teletinu ili junetinu.
- Sada meso lagano posolimo i prepržimo sa svih strana.
- Nakon 5-6 minuta kada meso počne poprimati boju, režnjeve češnjaka narežemo na listiće i dodamo u tavu s mesom.
- Čim češnjak počne puštati miris, u tavu dodamo jednu grančicu ružmarina, ulijemo suho bijelo vino i dodamo 1 do 2 lista lovora.
- Sada sastojke začinimo čilijem s morskom soli, preko svega stavimo svježe sjeckani peršin i pričekamo da vino napola ispari.
- Nakon 10 minuta preko mesa stavimo rajčicu pelat, lagano ju rasporedimo po tavi i sve zajedno ostavimo da krčka na laganoj vatri.
- Nakon dvadesetak minuta laganog pirjanja ugasimo vatru i sve zajedno rasporedimo na tanjur za posluživanje.
- Preko jela prelijemo preostali umak te po želji poslužimo uz krišku kruha prepečenca.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |