- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski medaljoni na posteljici od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone na posteljici od povrća.
Pravo jelo za svečane prilike. Kratko pečeni medaljoni, nadjeveni začinjenim maslacem u pećnicu, a razno povrće u tavu i ponovo se sretnu na tanjuru.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska pisanica, 750 g
- patlidžan, 1
- svježa crvena paprika, 1
- svježa žuta paprika, 1
- rajčica, 2
- češnjak, 3 režnja
- maslac, 50 g omekšalog
- majčina dušica, 1/2 žličice sušene
- ružmarin, 1/2 žličice
- peršin, 1/2 žličice sušenog
- krušne mrvice, 20 g
- pasirana rajčica, 150 ml
- vrhnje za kuhanje, 150 ml
- sir ribanac, 30 g naribanog
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na medaljone debljine 3 centimetra, a paprike, rajčice i patlidžan očistimo i narežemo na kockice.
- U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kockice patlidžana, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, po potrebi ih podlijevajući maslinovim uljem.
- Nakon 3-4 minute dodamo preostalo narezano povrće, posolimo ga, promiješamo i pržimo dalje.
- Narezane medaljone posolimo, premažemo maslinovim uljem i, namašćenom stranom prema dolje, stavimo ih peći na vruću gril tavu.
- Nakon 3-4 minute posolimo im gornju stranu te premažemo uljem, okrenemo ih i pečemo još toliko.
- Za to vrijeme u zdjelicu stavimo omekšali maslac, dodamo peršin, polovicu majčine dušice i ružmarina, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom te izradimo jednoličnu smjesu.
- Zatim dodamo krušne mrvice i polovicu naribanog sira te još jednom dobro izmiješamo sastojke.
- Pečene medaljone premjestimo u vatrostalnu posudu, svaki nadjenemo žličicom začinjenog maslaca i stavimo ih u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 5-6 minuta.
- Za to vrijeme u tavu s povrćem ulijemo pasiranu rajčicu i vrhnje za kuhanje, posipamo preostalim ružmarinom i majčinom dušicom, začinimo solju i paprom, dodamo preostali naribani sir, promiješamo i pričekamo da se umak poveže.
- Nakon 5 minuta tavu maknemo s vatre, umak s povrćem rasporedimo na tanjure, preko njega složimo zapečene medaljone i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |