Svinjski medaljoni na posteljici od povrća

  • 40 min
  • 4 porcije
  • Vrlo kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Svinjski medaljoni na posteljici od povrća
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske medaljone na posteljici od povrća.

Pravo jelo za svečane prilike. Kratko pečeni medaljoni, nadjeveni začinjenim maslacem u pećnicu, a razno povrće u tavu i ponovo se sretnu na tanjuru.

Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na medaljone debljine 3 centimetra, a paprike, rajčice i patlidžan očistimo i narežemo na kockice.
  2. U tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kockice patlidžana, posolimo ih i pržimo na srednje jakoj vatri, po potrebi ih podlijevajući maslinovim uljem.
  3. Nakon 3-4 minute dodamo preostalo narezano povrće, posolimo ga, promiješamo i pržimo dalje.
  4. Narezane medaljone posolimo, premažemo maslinovim uljem i, namašćenom stranom prema dolje, stavimo ih peći na vruću gril tavu.
  5. Nakon 3-4 minute posolimo im gornju stranu te premažemo uljem, okrenemo ih i pečemo još toliko.
  6. Za to vrijeme u zdjelicu stavimo omekšali maslac, dodamo peršin, polovicu majčine dušice i ružmarina, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom te izradimo jednoličnu smjesu.
  7. Zatim dodamo krušne mrvice i polovicu naribanog sira te još jednom dobro izmiješamo sastojke.
  8. Pečene medaljone premjestimo u vatrostalnu posudu, svaki nadjenemo žličicom začinjenog maslaca i stavimo ih u pećnicu, zagrijanu na 200°C, pod gril, 5-6 minuta.
  9. Za to vrijeme u tavu s povrćem ulijemo pasiranu rajčicu i vrhnje za kuhanje, posipamo preostalim ružmarinom i majčinom dušicom, začinimo solju i paprom, dodamo preostali naribani sir, promiješamo i pričekamo da se umak poveže.
  10. Nakon 5 minuta tavu maknemo s vatre, umak s povrćem rasporedimo na tanjure, preko njega složimo zapečene medaljone i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 54
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:40minuta

Najnovije zanimljivosti: