- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski odresci s pršutom, suhim šljivama i povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske s pršutom, suhim šljivama i povrćem.
Mekani svinjski odresci oplemenjeni pršutom s prilogom od pirjanih rajčica, suhih šljiva i maslina, odlično je i brzo jelo koje možete poslužiti i najzahtjevnijim gurmanima.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski but, 500 g u odrescima
- suhe šljive, 100 g otkoštenih
- mini rajčica, 300 g
- pršut, 80 g
- masline, 10 zelenih otkoštenih (punjene feta sirom)
- prošek, 150 ml
- majčina dušica, 1 žličica sušena
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Odreske istučemo batom za meso, a oprane i očišćene mini rajčice prepolovimo.
- Na svaki odrezak položimo po krišku pršuta, okrenemo ih na stranu s pršutom i posolimo.
- Zatim ih posoljenom stranom uvaljamo u brašno i stavimo peći u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stranom s pršutom okrenutom prema dolje.
- Nakon 2 minute pečenja, meso začinimo majčinom dušicom, okrenemo ga, dodamo mini rajčice, masline, suhe šljive, ulijemo prošek, začinimo solju i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri 5 minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |