- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski odresci u pivskom tijestu
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjske odreske u pivskom tijestu.
Odlični pohanci koji svoj fini okus mogu zahvaliti dodatku piva u smjesu za paniranje, ali i voljom s kojom ćete ih pripremiti.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski file, 800 g od buta
- pivo, 125 ml svijetlog
- glatko brašno, 200 g
- jaja, 2
- mlijeko, 70 ml
- ulje, 15 ml
- sol, 1/4 žličice
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U zdjelu razbijemo jaja i malo ih umutimo. Zatim ulijemo mlijeko, ulje i pivo, posolimo, postupno dodajemo prosijano brašno, stalno miješajući pjenjačom da ne ostanu grudice, te nastavimo miješati dok ne dobijemo polurijetko tijesto. Dobiveno tijesto poklopimo i ostavimo da odstoji 30-ak minuta.
- Neposredno prije nego što je tijesto spremno, odreske nježno istučemo ravnom stranom bata za meso i začinimo solju.
- Potom odreske namočimo u tijesto, višak ocijedimo i stavimo pržiti u vrelo duboko ulje. Nakon četiri, pet minuta odreske okrećemo i pržimo još toliko.
- Gotove odreske izvadimo na kuhinjski papir da upije višak masnoće te ih poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |