- Almo Čatlak
- 120 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski ragu s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski ragu s povrćem.
Najbolje je kad se u jednom tanjuru nađe sve – od proteina, preko ugljikohidrata i svega ostaloga potrebnoga našem organizmu. U ovom slučaju ti su zahtjevi ispunjeni – svinjetina će se pobrinuti za bjelančevine, a povrće za ostatak!
Svinjski ragu s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski ragu s povrćem. - svinjska plećka, kumin (mljevenog), češnjak, luk, mrkva, koraba, mesni temeljac (iz kocke), grašak, kiselo vrhnje, kukuruzno brašno, koncentrat rajčice, majčina dušica, peršin (sjeckani), senf, ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. Začinimo ga solju, paprom, mrvljenim kuminom i protisnutim čašnjakom, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. Zatim dodamo meso i sve zajedno pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Potom po mesu prosijemo brašno i pržimo dok brašno malo ne potamni. ; Zatim dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, ulijemo mesnu juhu i toliko vode da pokrije sastojke, te na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo mrkvu i korabu narezane na kockice, sjeckani peršin, posolimo, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri pržimo 6-7 minuta. ; Zatim u lonac s mesom dodamo omekšalo povće i grašak, te kuhamo još 15-ak minuta. ; Kada je ragu gotov, u zdjelicu s vrhnjem umiješamo senf, te dobivenu smjesu umiješamo u sastojke u loncu. Ostavimo da još jednom zavri i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjska plećka, 800 g
- kumin, 1/2 žličice mljevenog
- češnjak, 3 režnja
- luk, 2 glavice
- mrkva, 150 g
- koraba, 150 g
- mesni temeljac, 500 ml iz kocke
- grašak, 150 g
- kiselo vrhnje, 150 ml
- kukuruzno brašno, 1 žlica
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- majčina dušica, 1/2 žličice
- peršin, 1 žličica sjeckani
- senf, 1 žlica
- ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. Začinimo ga solju, paprom, mrvljenim kuminom i protisnutim čašnjakom, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu.
- U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. Zatim dodamo meso i sve zajedno pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
- Potom po mesu prosijemo brašno i pržimo dok brašno malo ne potamni.
- Zatim dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, ulijemo mesnu juhu i toliko vode da pokrije sastojke, te na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat.
- Za to vrijeme u zasebnu tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo mrkvu i korabu narezane na kockice, sjeckani peršin, posolimo, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri pržimo 6-7 minuta.
- Zatim u lonac s mesom dodamo omekšalo povće i grašak, te kuhamo još 15-ak minuta.
- Kada je ragu gotov, u zdjelicu s vrhnjem umiješamo senf, te dobivenu smjesu umiješamo u sastojke u loncu. Ostavimo da još jednom zavri i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:120minuta |