Svinjski ragu s povrćem

 • 120 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Svinjski ragu s povrćem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski ragu s povrćem.

Najbolje je kad se u jednom tanjuru nađe sve – od proteina, preko ugljikohidrata i svega ostaloga potrebnoga našem organizmu. U ovom slučaju ti su zahtjevi ispunjeni – svinjetina će se pobrinuti za bjelančevine, a povrće za ostatak!

Svinjski ragu s povrćem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski ragu s povrćem. - svinjska plećka, kumin (mljevenog), češnjak, luk, mrkva, koraba, mesni temeljac (iz kocke), grašak, kiselo vrhnje, kukuruzno brašno, koncentrat rajčice, majčina dušica, peršin (sjeckani), senf, ulje, sol i papar, Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. Začinimo ga solju, paprom, mrvljenim kuminom i protisnutim čašnjakom, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu. ; U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. Zatim dodamo meso i sve zajedno pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti. ; Potom po mesu prosijemo brašno i pržimo dok brašno malo ne potamni. ; Zatim dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, ulijemo mesnu juhu i toliko vode da pokrije sastojke, te na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat. ; Za to vrijeme u zasebnu tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo mrkvu i korabu narezane na kockice, sjeckani peršin, posolimo, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri pržimo 6-7 minuta. ; Zatim u lonac s mesom dodamo omekšalo povće i grašak, te kuhamo još 15-ak minuta. ; Kada je ragu gotov, u zdjelicu s vrhnjem umiješamo senf, te dobivenu smjesu umiješamo u sastojke u loncu. Ostavimo da još jednom zavri i možemo poslužiti.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Meso očistimo od kožica i žilica, te narežmo na komade veličine zalogaja. Začinimo ga solju, paprom, mrvljenim kuminom i protisnutim čašnjakom, dobro promiješamo, poklopimo i stavimo na stranu da se sastojci prožmu.
 2. U lonac na ugrijano ulje dodamo sjeckani luk, posolimo ga i pržimo dok malo ne omekša. Zatim dodamo meso i sve zajedno pržimo dok ne ispari tekućina koju meso ispusti.
 3. Potom po mesu prosijemo brašno i pržimo dok brašno malo ne potamni.
 4. Zatim dodamo koncentrat rajčice, majčinu dušicu, ulijemo mesnu juhu i toliko vode da pokrije sastojke, te na laganoj vatri kuhamo po prilici jedan sat.
 5. Za to vrijeme u zasebnu tavu, na dvije žlice ugrijanog ulja, dodamo mrkvu i korabu narezane na kockice, sjeckani peršin, posolimo, izmiješamo sastojke, te na laganoj vatri pržimo 6-7 minuta.
 6. Zatim u lonac s mesom dodamo omekšalo povće i grašak, te kuhamo još 15-ak minuta.
 7. Kada je ragu gotov, u zdjelicu s vrhnjem umiješamo senf, te dobivenu smjesu umiješamo u sastojke u loncu. Ostavimo da još jednom zavri i možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 29
Rating: 4.52
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:120minuta

Najnovije zanimljivosti: