- Almo Čatlak
- 340 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Svinjski vrat s povrćem iz pećnice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svinjski vrat s povrćem iz pećnice.
Pravi izbor za ljubitelje malo „konkretnijih“ jela. Pečena svinjska vratina s krumpirima, lukom, rajčicama, maslinama... Treba li još što reći?
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- svinjski vrat, 2 kg u komadu (bez kostiju)
- krumpir, 1 kg mladog
- pivo, 300 ml svijetlog
- mini rajčica, 200 g
- mesni temeljac, 300 ml
- senf, 70 g
- češnjak, 6 režnjeva
- povrtni dodatak jelima, 1 žlica
- ružmarin, 2 grančice
- luk, 1 glavica
- masline, 50 g zelenih odkoštenih
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Režnjeve češnjaka očistimo i prerežemo po dužini, meso izbodemo vrhom oštrice noža, te dobivene rupice na mesu nabodemo (našpikamo) narezanim češnjakom.
- Zatim meso začinimo solju i paprom, natrljamo ga povrtnim dodatkom jelima, premjestimo u posudu za mariniranje i dodamo grančicu ružmarina.
- U zdjelicu sa senfom ulijemo pivo, izmiješamo pjenjačom i dobivenu mješavinu prelijemo preko mesa.
- Ovako pripremljeno meso stavimo u hladnjak da se marinira tri sata.
- Neposredno prije kraja mariniranja krumpir i luk očistimo, krumpir uzdužno narežemo na četvrtine, a luk na kolutiće.
- Zatim krumpir premjestimo u vatrostalnu posudu, posolimo ga, prelijemo s malo ulja, preko njega stavimo kolutiće luka, masline, mini rajčice, dodamo ružmarin iz marinade i na kraju preko svega stavimo marinirano meso.
- Sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 190°C, 20-ak minuta.
- Potom meso prelijemo s malo vrele mesne juhe i nastavimo ga peći u pećnici, po potrebi podlijevajući juhom, još 120 minuta.
- Pečeno povrće stavimo na tanjure, a meso stavimo na dasku za rezanje, narežemo na tanke kriške i premjestimo ih na tanjure.
- Sve zajedno prelijemo s malo umaka od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:340minuta |