- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Svitci od patlidžana s puretinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svitke od patlidžana s puretinom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 2 veći
- ćevapi od puretine, 300 g
- češnjak, 1 režanj
- bijelo vino, 100 ml
- sojin umak, 30 ml
- pikantni umak od rajčice, 150 ml
- poriluk, 1
- ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Patlidžane operemo, očistimo i narežemo na ploške. U ugrijanu tavu ulijemo ulje i na njemu sa svake strane prepržimo ploške patlidžana po 2 min.
- Tijekom prženja, patlidžanu dolijevamo ulje. Pečene patlidžane slažemo jedan do drugog na radnu površinu i ostavimo da se ohlade.
- Pureće ćevape zamatamo u ohlađene ploške patlidžana i pričvrstimo čačkalicom.
- Svitke vratimo u wok te prepržimo sa svih strana 5-6 min. Zatim svitke od patlidžana začinimo s malo chilija, dodamo protisnuti češnjak, ulijemo suho bijelo vino i pričekamo da ispari. Potom u zdjelu dodamo med, sojin umak, nekoliko žlica pikantnog umaka od rajčice, sastojke malo protresemo i smanjimo vatru.
- Jelo poslužimo toplo u prikladne tanjure.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |