- Slavko Večerić
- 75 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Svitci od patlidžana u woku
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svitke od patlidžana u woku.
Svijest o zdravoj prehrani čini wok i jela iz woka svakim danom sve popularnijim. Zbog brze pripreme namirnice zadržavaju svoje prehrambene vrijednosti, a jela koja dođu u woku na stol još dugo ostaju topla. Ovo jelo uvjerit će vas u sve prednosti ovakvog načina priprave.
Svitci od patlidžana u woku - U našem video receptu saznajte kako pripremiti svitke od patlidžana u woku. - patlidžani (velika), mljeveno meso (miješanog), češnjak, poriluk, koncentrat rajčice, bijelo vino, umak od soje, sol i papar, Patlidžane operemo, obrišemo (ne ljuštimo ih), odrežemo im krajeve pa ih narežemo na tanke ploške. Ploške posolimo i rasporedimo na tanjur. Ostavimo da odstoje dok ne ispuste tekućinu. ; U zdjeli pomiješamo mljeveno miješano meso, sojin umak, češnjak, škrobno brašno i ostavimo poklopljeno da se marinira oko 30 minuta. ; Patlidžane ocijedimo, raširimo na radnu površinu (dasku), nadijevamo mariniranom mesnom smjesom i pojedinačno zamotamo i probodemo čačkalicama da zadrže oblik svitaka. ; U woku na vruće ulje poslažemo svitke pa ih popržimo sa svih strana. ; Pržene podlijemo (ugasimo) bijelim vinom, prekrijemo kolutićima poriluka, začinimo čilijem, pirjamo nekoliko minuta pa podlijemo umakom od rajčice. ; Kad provrije, sve zajedno kuhamo još 10-tak minuta.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- patlidžan, 2 komada velika
- mljeveno meso, 200 g miješanog
- češnjak, 1 režanj
- poriluk, 1
- koncentrat rajčice, 1 dl
- bijelo vino, 1 dl
- sojin umak
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Patlidžane operemo, obrišemo (ne ljuštimo ih), odrežemo im krajeve pa ih narežemo na tanke ploške. Ploške posolimo i rasporedimo na tanjur. Ostavimo da odstoje dok ne ispuste tekućinu.
- U zdjeli pomiješamo mljeveno miješano meso, sojin umak, češnjak, škrobno brašno i ostavimo poklopljeno da se marinira oko 30 minuta.
- Patlidžane ocijedimo, raširimo na radnu površinu (dasku), nadijevamo mariniranom mesnom smjesom i pojedinačno zamotamo i probodemo čačkalicama da zadrže oblik svitaka.
- U woku na vruće ulje poslažemo svitke pa ih popržimo sa svih strana.
- Pržene podlijemo (ugasimo) bijelim vinom, prekrijemo kolutićima poriluka, začinimo čilijem, pirjamo nekoliko minuta pa podlijemo umakom od rajčice.
- Kad provrije, sve zajedno kuhamo još 10-tak minuta.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:75minuta |