- Almo Čatlak
- 15 min
- 4-6 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži jaja i mlijeko
Svježi vrganji sa svježim širokim rezancima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti svježe vrganje sa svježim širokim rezancima.
Vrganj je gljiva koja raste u europskim šumama u kasnom ljetu i jeseni, i ne postoji opasnost od zamjene s otrovnim gljivama. Svježe vrganje je najbolje što kraće termički obrađivati, što manje začinjavati i miješati s drugim sastojcima i namirnicama, kako bi zadržali što više izvornog okusa i mirisa, kao što je slučaj s ovim jelom. U slast!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 500 g (svježih širokih rezanaca)
- vrganji, 300 g svježih
- maslac, 40 g
- peršin, 1 žlica sjeckani
- mljevena ljuta paprika, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar (svježe mljeveni)
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Vrganje očetkamo od zemlje, očistimo i narežemo.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim ulijemo 2-3 žlice maslinovog ulja, dodamo narezane vrganje, promiješamo i pirjamo na srednje jakoj vatri 2-3 minute.
- Kuhanu tjesteninu ocijedimo, premjestimo u tavu s vrganjima, prelijemo s malo maslinovog ulja, začinimo ljutom papričicom, sjeckanim peršinom, solju i paprom, izmiješamo sastojke i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:15minuta |