- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
T-bone steak
Saznajte kako pripremiti t-bone steak u našem video receptu.
Evo i jednog jela za prave mesoždere! T-bone steak sastoji se od bifteka i ramsteka, odvojenih komadom kosti u obliku slova "T" - po čemu je i dobio ime. Ako ga ispravno pripremite, očekuje vas jedan od najukusnijih i najsočnijih komada pečenog goveđeg mesa. Samo pazite da ga ne prepečete - meso će tada izgubiti većinu svojih dragocjenih sokova!
T-bone steak - Saznajte kako pripremiti t-bone steak u našem video receptu. - govedina ((T-bone)), umak od soje, mažuran, đumbir (mljevenog), češnjak, čili papričica, luk, med, maslinovo ulje, sol i papar, U visoku usku posudu stavimo sve sastojke (osim soli i mesa), začinimo paprom, te izmiksamo štapnim mikserom. ; Odreske posolimo i stavimo u vrećice za zamrzavanje (vrećice trebaju biti dovoljno velike da ih možemo zatvoriti), u svaku ulijemo dio marinade, te ostavimo da se mariniraju preko noći. ; Prije pečenja, tavu s debelim dnom grijemo na jakoj vatri po prilici 5 minuta. Odreske ocijedimo i pržimo na vrućoj tavi bez masnoće, sa svake strane po 45 sekundi. ; Odmah zatim odreske premjestimo u zagrijanu pećnicu, na rešetku iznad lima, na 180°C, 8-10 minuta za srednje pečeno. ; Gotove t-bon odreske poslužimo na vrućim tanjurima, a uz njih, po želji, možemo poslužiti, pečeni krumpir, salatu ili bijelo pecivo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- govedina, 4 odreska (T-bone)
- sojin umak, 3 žlice
- mažuran, 1 žličica
- đumbir, 1/2 žličice mljevenog
- češnjak, 3 češnja
- čili papričica, 1
- luk, 1 glavica
- med, 1 žlica
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U visoku usku posudu stavimo sve sastojke (osim soli i mesa), začinimo paprom, te izmiksamo štapnim mikserom.
- Odreske posolimo i stavimo u vrećice za zamrzavanje (vrećice trebaju biti dovoljno velike da ih možemo zatvoriti), u svaku ulijemo dio marinade, te ostavimo da se mariniraju preko noći.
- Prije pečenja, tavu s debelim dnom grijemo na jakoj vatri po prilici 5 minuta. Odreske ocijedimo i pržimo na vrućoj tavi bez masnoće, sa svake strane po 45 sekundi.
- Odmah zatim odreske premjestimo u zagrijanu pećnicu, na rešetku iznad lima, na 180°C, 8-10 minuta za srednje pečeno.
- Gotove t-bon odreske poslužimo na vrućim tanjurima, a uz njih, po želji, možemo poslužiti, pečeni krumpir, salatu ili bijelo pecivo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:25minuta |