- Almo Čatlak
- 25 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s umakom od vrganja i pancete. – tjestenina (tagliatelle), maslac, vrganji (svježih), češnjak, povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), panceta, sol i papar ((svježe mljeveni)), Vrganje očistimo od zemlje, očetkamo ih i narežemo na ploške debljine 5 milimetara, pancetu nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckanu pancetu i narezane vrganje te ih pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 1-2 minute dodamo listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta. ; Potom vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još 2-3 minute. ; Tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s umakom, promiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; – Ne postoji opasnost od zamjene vrganja s otrovnim gljivama, ali postoje mnoge varijacije ove vrste, usljed čega može doći do zabune. Stoga da do zabune ne dođe vrganje kupite kod poznatog prodavača, a pripremu pogledajte ovdje.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s umakom od vrganja i pancete. – tjestenina (tagliatelle), maslac, vrganji (svježih), češnjak, povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), panceta, sol i papar ((svježe mljeveni)), Vrganje očistimo od zemlje, očetkamo ih i narežemo na ploške debljine 5 milimetara, pancetu nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckanu pancetu i narezane vrganje te ih pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 1-2 minute dodamo listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta. ; Potom vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još 2-3 minute. ; Tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s umakom, promiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -</div>
Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s umakom od vrganja i pancete.
Ne postoji opasnost od zamjene vrganja s otrovnim gljivama, ali postoje mnoge varijacije ove vrste, usljed čega može doći do zabune. Stoga da do zabune ne dođe vrganje kupite kod poznatog prodavača, a pripremu pogledajte ovdje.
Tagliatelle s umakom od vrganja i pancete - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tagliatelle s umakom od vrganja i pancete. - tjestenina (tagliatelle), maslac, vrganji (svježih), češnjak, povrtni temeljac, vrhnje za kuhanje, peršin (sjeckani), panceta, sol i papar ((svježe mljeveni)), Vrganje očistimo od zemlje, očetkamo ih i narežemo na ploške debljine 5 milimetara, pancetu nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. ; Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi. ; Zatim dodamo sjeckanu pancetu i narezane vrganje te ih pržimo na laganoj vatri. ; Nakon 1-2 minute dodamo listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta. ; Potom vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još 2-3 minute. ; Tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s umakom, promiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Vrganje očistimo od zemlje, očetkamo ih i narežemo na ploške debljine 5 milimetara, pancetu nasjeckamo, a češnjak narežemo na listiće.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
- Za to vrijeme u ugrijanu tavu stavimo maslac i pričekamo da se rastopi.
- Zatim dodamo sjeckanu pancetu i narezane vrganje te ih pržimo na laganoj vatri.
- Nakon 1-2 minute dodamo listiće češnjaka, promiješamo i čim češnjak zamiriše ulijemo juhu, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri 4-5 minuta.
- Potom vrganje začinimo solju i paprom, ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo sjeckani peršin, promiješamo i kuhamo još 2-3 minute.
- Tjesteninu ocijedimo i dodamo u tavu s umakom, promiješamo, rasporedimo u tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 60
Rating: 4.57
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:25minuta |
|