- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tartar od ribe s narančom i maslinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tartar od ribe s narančom i maslinama.
Kad se govori o tartaru, svi pomislimo na meso. E pa ovaj put bi Vas ta asocijacija odvela u krivom smjeru jer smo za Vas pripremili slastan tartar od lososa. Možete biti sigurni da kvalitetom i okusom neće nimalo zaostajati za svojim mesnim rođakom.
Tartar od ribe s narančom i maslinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tartar od ribe s narančom i maslinama. - riba pastrva (marinirane), dimljeni losos, iverak (dimljenog), naranča, češnjak, sok od limuna, masline (pečenih), origano, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, ploške marinirane i dimljene ribe narežemo na kockice, a naranču ogulimo, očistimo, filetiramo i narežemo na kockice. ; U zdjelu ulijemo tri žlice maslinovog ulja, sok od limuna, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo origano, sjeckani vlasac, iskoštene sjeckane pečene masline, kockice naranče, dimljenu ribu, sve zajedno nježno izmiješamo i stavimo u hladnjak na jedan sat. ; Tartar od dimljene ribe slažemo tako da na tanjur stavimo okrugli oblik, model (npr. za krafne), napunimo ga smjesom dimljene ribe i podignemo odnosno odstranimo kalup. ; Oblikovani tartar od dimljene ribe ukrasimo vlascem i po želji koprom, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- pastrva, 100 g marinirane
- dimljeni losos, 100 g
- iverak, 100 g dimljenog
- naranča, 1
- češnjak, 1 režanj
- sok od limuna, 15 ml
- masline, 50 g pečenih
- origano, 1/2 žličice
- vlasac, 8 stabljika
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega, ploške marinirane i dimljene ribe narežemo na kockice, a naranču ogulimo, očistimo, filetiramo i narežemo na kockice.
- U zdjelu ulijemo tri žlice maslinovog ulja, sok od limuna, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
- Zatim dodamo origano, sjeckani vlasac, iskoštene sjeckane pečene masline, kockice naranče, dimljenu ribu, sve zajedno nježno izmiješamo i stavimo u hladnjak na jedan sat.
- Tartar od dimljene ribe slažemo tako da na tanjur stavimo okrugli oblik, model (npr. za krafne), napunimo ga smjesom dimljene ribe i podignemo odnosno odstranimo kalup.
- Oblikovani tartar od dimljene ribe ukrasimo vlascem i po želji koprom, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:70minuta |