Tartar od ribe s narančom i maslinama

 • 70 min
 • 4 porcije
 • Niskokalorično
 • Vrlo jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Tartar od ribe s narančom i maslinama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tartar od ribe s narančom i maslinama.

Kad se govori o tartaru, svi pomislimo na meso. E pa ovaj put bi Vas ta asocijacija odvela u krivom smjeru jer smo za Vas pripremili slastan tartar od lososa. Možete biti sigurni da kvalitetom i okusom neće nimalo zaostajati za svojim mesnim rođakom.

Tartar od ribe s narančom i maslinama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tartar od ribe s narančom i maslinama. - riba pastrva (marinirane), dimljeni losos, iverak (dimljenog), naranča, češnjak, sok od limuna, masline (pečenih), origano, vlasac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega, ploške marinirane i dimljene ribe narežemo na kockice, a naranču ogulimo, očistimo, filetiramo i narežemo na kockice. ; U zdjelu ulijemo tri žlice maslinovog ulja, sok od limuna, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke. ; Zatim dodamo origano, sjeckani vlasac, iskoštene sjeckane pečene masline, kockice naranče, dimljenu ribu, sve zajedno nježno izmiješamo i stavimo u hladnjak na jedan sat. ; Tartar od dimljene ribe slažemo tako da na tanjur stavimo okrugli oblik, model (npr. za krafne), napunimo ga smjesom dimljene ribe i podignemo odnosno odstranimo kalup. ; Oblikovani tartar od dimljene ribe ukrasimo vlascem i po želji koprom, te poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Prije svega, ploške marinirane i dimljene ribe narežemo na kockice, a naranču ogulimo, očistimo, filetiramo i narežemo na kockice.
 2. U zdjelu ulijemo tri žlice maslinovog ulja, sok od limuna, protisnemo češnjak, začinimo solju i paprom i izmiješamo sastojke.
 3. Zatim dodamo origano, sjeckani vlasac, iskoštene sjeckane pečene masline, kockice naranče, dimljenu ribu, sve zajedno nježno izmiješamo i stavimo u hladnjak na jedan sat.
 4. Tartar od dimljene ribe slažemo tako da na tanjur stavimo okrugli oblik, model (npr. za krafne), napunimo ga smjesom dimljene ribe i podignemo odnosno odstranimo kalup.
 5. Oblikovani tartar od dimljene ribe ukrasimo vlascem i po želji koprom, te poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 34
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:70minuta

Najnovije zanimljivosti: