- Almo Čatlak
- 50 min
- 6 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Tatarski biftek s bijelim tartufom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tatarski biftek s bijelim tartufom.
Tatarski biftek je zaista svjetski poznato jelo duge povijesti. Navodno su Tatari, jašući u nova osvajanja, sirovo meso stavljali ispod sedla kako bi omekšalo. Sumnjamo da su koristili sve začine koje mi danas upotrebljavamo za pripremu ovog jela, a vjerujem i da mnogi od Vas nisu kušali tatarski biftek na naš način, odnosno, s dodatkom bijelog tartufa.
Tatarski biftek s bijelim tartufom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tatarski biftek s bijelim tartufom. - juneća pisanica, žumanjak, senf, luk, kapare, kečap, peršin (sjeckani), mljevena crvena paprika, tartufi (bijeli), konjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, tabasco (umak), worchester umak, maslac, tost, sol i papar, Juneću pisanicu očistimo od žilica i kožica, te sitno nasjeckamo. ; U zdjelu sa žumanjcima dodamo senf, te uz stalno mješenje pjenjačom postupno ulijemo maslinovo ulje. Kada smo dobili majonezu, dodamo sjeckano meso i izmiješamo. ; Zatim dodamo sjeckani luk, kečap, sjeckane kapare, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, tabasco umak, worcestershire umak, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke. ; Potom dodamo pastu od tartufa, ulijemo konjak i još jednom dobro izmiješamo. ; Tatarski biftek premjestimo na tanjur, te poslužimo s maslacem i prženim tostom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- juneća pisanica, 700 g
- žumanjak, 2
- senf, 1 žličica
- luk, 1/2 glavice
- kapare, 1 žličica
- kečap, 1/2 žlice
- peršin, 1 žlica sjeckani
- mljevena crvena paprika, 1 žličica
- tartufi (bijeli), 2 žlice paste od
- konjak, 1 žličica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje, 50 ml
- tabasco umak
- worchester umak
- maslac
- tost
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Juneću pisanicu očistimo od žilica i kožica, te sitno nasjeckamo.
- U zdjelu sa žumanjcima dodamo senf, te uz stalno mješenje pjenjačom postupno ulijemo maslinovo ulje. Kada smo dobili majonezu, dodamo sjeckano meso i izmiješamo.
- Zatim dodamo sjeckani luk, kečap, sjeckane kapare, sjeckani peršin, mljevenu crvenu papriku, tabasco umak, worcestershire umak, začinimo solju i paprom, te dobro izmiješamo sastojke.
- Potom dodamo pastu od tartufa, ulijemo konjak i još jednom dobro izmiješamo.
- Tatarski biftek premjestimo na tanjur, te poslužimo s maslacem i prženim tostom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |