- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleća jetrica s njokima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleća jetrica s njokima.
Pržena teleća jetrica u umaku od luka i jabuka jest jelo koje pršti od raznih okusa. Još njoki kao prilog, i veselju nema kraja.
Teleća jetrica s njokima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleća jetrica s njokima. - teleća jetrica, njoki, luk, mesni temeljac, jabuke, maslac, koncentrat rajčice, crno vino ((suhog)), maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol, Jabuku ogulimo i narežemo na kriške, luk ogulimo i narežemo na trakice, a jetrica narežemo na prutiće. ; U tavi ugrijemo polovicu maslaca, dodamo narezani luk, kriške jabuke, posolimo i pirjamo dok luk ne omekša. ; Zatim ulijemo mesnu juhu, i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta. ; Za to vrijeme, u tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo prutiće jetrica i pržimo sa svih strana. ; Nakon 5-6 minuta prženja dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta, dok vino na pola ne ispari. ; Potom dodamo luk i jabuke, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5-6 minuta. ; Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju. ; Kuhane njoke ocijedimo, stavimo u zdjelu, dodamo preostali omekšali maslac, promiješamo i stavimo na tanjure. ; Pored njoka stavimo pržena jetrica s umakom i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleća jetrica, 600 g
- njoki, 500 g
- luk, 300 g
- mesni temeljac, 250 ml
- jabuke, 1 komad
- maslac, 80 g
- koncentrat rajčice, 1 žlica
- crno vino, 150 ml (suhog)
- maslinovo ulje ekstra djevičansko
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Jabuku ogulimo i narežemo na kriške, luk ogulimo i narežemo na trakice, a jetrica narežemo na prutiće.
- U tavi ugrijemo polovicu maslaca, dodamo narezani luk, kriške jabuke, posolimo i pirjamo dok luk ne omekša.
- Zatim ulijemo mesnu juhu, i kuhamo na laganoj vatri 10-ak minuta.
- Za to vrijeme, u tavu, na tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo prutiće jetrica i pržimo sa svih strana.
- Nakon 5-6 minuta prženja dodamo koncentrat rajčice, ulijemo crno vino i kuhamo na laganoj vatri 5-6 minuta, dok vino na pola ne ispari.
- Potom dodamo luk i jabuke, promiješamo i pirjamo na laganoj vatri još 5-6 minuta.
- Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo njoke i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
- Kuhane njoke ocijedimo, stavimo u zdjelu, dodamo preostali omekšali maslac, promiješamo i stavimo na tanjure.
- Pored njoka stavimo pržena jetrica s umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |