- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleća juha s bulgurom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću juhu s bulgurom. – teletina (od buta), pelati rajčice, bulgur, luk, med (od bagrema), umak od ljutih papričica, sol, Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na kockice, luk nasjeckamo, a pelat rajčice usitnimo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i narezano meso te ga pržimo sa svih strana, povremeno miješajući, 10-ak minuta. ; Kada ispari tekućina koju meso ispusti, dodamo sjeckanu rajčicu, umak od ljutih papričica, ulijemo 1 l vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 30-ak minuta kuhanja dodamo bulgur, začinimo solju i kuhamo ga 10-ak minuta.
; Zatim lonac maknemo s vatre, umiješamo med i juhu možemo poslužiti.; – Bulgur je izuzetno zdrava, ali i nepravedno zapostavljena žitarica koja može ponekad zamijeniti rižu, a ukoliko Vas zanima više, pogledajte naš video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Teleća juha s bulgurom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću juhu s bulgurom. – teletina (od buta), pelati rajčice, bulgur pšenica, luk, med (od bagrema), umak od ljutih papričica, sol, Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na kockice, luk nasjeckamo, a pelat rajčice usitnimo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i narezano meso te ga pržimo sa svih strana, povremeno miješajući, 10-ak minuta. ; Kada ispari tekućina koju meso ispusti, dodamo sjeckanu rajčicu, umak od ljutih papričica, ulijemo 1 l vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 30-ak minuta kuhanja dodamo bulgur, začinimo solju i kuhamo ga 10-ak minuta.
; Zatim lonac maknemo s vatre, umiješamo med i juhu možemo poslužiti.; -</div>
Teleća juha s bulgurom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću juhu s bulgurom.
Bulgur je izuzetno zdrava, ali i nepravedno zapostavljena žitarica koja može ponekad zamijeniti rižu, a ukoliko Vas zanima više, pogledajte naš video.
Teleća juha s bulgurom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću juhu s bulgurom. - teletina (od buta), pelati rajčice, bulgur pšenica, luk, med (od bagrema), umak od ljutih papričica, sol, Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na kockice, luk nasjeckamo, a pelat rajčice usitnimo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i narezano meso te ga pržimo sa svih strana, povremeno miješajući, 10-ak minuta. ; Kada ispari tekućina koju meso ispusti, dodamo sjeckanu rajčicu, umak od ljutih papričica, ulijemo 1 l vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 30-ak minuta kuhanja dodamo bulgur, začinimo solju i kuhamo ga 10-ak minuta.
; Zatim lonac maknemo s vatre, umiješamo med i juhu možemo poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica i narežemo ga na kockice, luk nasjeckamo, a pelat rajčice usitnimo.
- U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk i narezano meso te ga pržimo sa svih strana, povremeno miješajući, 10-ak minuta.
- Kada ispari tekućina koju meso ispusti, dodamo sjeckanu rajčicu, umak od ljutih papričica, ulijemo 1 l vode, poklopimo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 30-ak minuta kuhanja dodamo bulgur, začinimo solju i kuhamo ga 10-ak minuta.
- Zatim lonac maknemo s vatre, umiješamo med i juhu možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 52
Rating: 4.69
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|