Teleća koljenica kao ispod peke

  • 270 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Jednostavna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleća koljenica kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću koljenicu kao ispod peke.

Nismo svi te sreće da kod kuće imamo peku spremnu za upotrebu i zato moramo pribjegavati svakojakim trikovima kako bismo si osigurali barem privid delicija koje izlaze ispod peke. Jedno od takvih jela je i ova teleća koljenica koja bi mogla zavarati neupućene i natjerati ih da pomisle kako negdje krijete barem jednu malu peku!

Teleća koljenica kao ispod peke - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću koljenicu kao ispod peke. - teleća koljenica (1 teleća koljenica), češnjak (u granulama), ružmarin (mrvljenog i sušenog), mljevena crvena paprika, luk, korijen celera, temeljac mesne juhe, bijelo vino, krumpir, mrkva, maslinovo ulje, sol i papar, U sjekač stavimo češnjak u granulama, mrvljeni sušeni ružmarin, mljevenu crvenu papriku, ulijemo po prilici 100 ml maslinovog ulja, začinimo paprom i sve zajedno dobro izradimo. ; Teleću koljenicu na nekoliko mjesta zarežemo oštrim nožem, kako bi presjekli žilice, da se tijekom pečenja ne skuplja. Zatim koljenicu natrljamo solju, premažemo pripremljenim umakom i položimo je na sredinu vatrostalne posude za pečenje u pećnici. ; Oko koljenice složimo na kockice narezan luk i korijen celera, ulijemo mesni temeljac, bijelo vino i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, jedan sat. ; Zatim, vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, a teleću koljenicu ponovo premažemo umakom. ; Preostali umak prelijemo u zdjelu s narezanim krumpirom i mrkvom (krumpir na ploške debljine jednog centimetra, a mrkvu na četvrtine), po potrebi začinimo solju i paprom, dodamo još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i posložimo ih oko koljenice. ; U vatrostalnu posudu ulijemo još malo bijelog vina i mesnog temeljca, te sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici jedan i pol sat.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. U sjekač stavimo češnjak u granulama, mrvljeni sušeni ružmarin, mljevenu crvenu papriku, ulijemo po prilici 100 ml maslinovog ulja, začinimo paprom i sve zajedno dobro izradimo.
  2. Teleću koljenicu na nekoliko mjesta zarežemo oštrim nožem, kako bi presjekli žilice, da se tijekom pečenja ne skuplja. Zatim koljenicu natrljamo solju, premažemo pripremljenim umakom i položimo je na sredinu vatrostalne posude za pečenje u pećnici.
  3. Oko koljenice složimo na kockice narezan luk i korijen celera, ulijemo mesni temeljac, bijelo vino i sve zajedno stavimo u pećnicu zagrijanu na 150°C, jedan sat.
  4. Zatim, vatrostalnu posudu izvadimo iz pećnice, a teleću koljenicu ponovo premažemo umakom.
  5. Preostali umak prelijemo u zdjelu s narezanim krumpirom i mrkvom (krumpir na ploške debljine jednog centimetra, a mrkvu na četvrtine), po potrebi začinimo solju i paprom, dodamo još malo maslinovog ulja, izmiješamo sastojke i posložimo ih oko koljenice.
  6. U vatrostalnu posudu ulijemo još malo bijelog vina i mesnog temeljca, te sve zajedno prekrijemo alu folijom i stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 200°C, po prilici jedan i pol sat.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 40
Rating: 4.13
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:270minuta

Najnovije zanimljivosti: