- Almo Čatlak
- 60 min
- 4 porcije
- Niskokalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleća koljenica kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću koljenicu kao ispod peke.
Krumpir je jednogodišnja zeljasta biljka i jedna je od najraširenijih namirnica na svijetu i odličan je prilog mnogim jelima, poput ovog krasnog recepta s telećom koljenicom. U slast!
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleća koljenica, 1.5 kg
- bijelo vino, 50 ml suhog
- krumpir, 1 kg
- svježa crvena paprika, 1
- paprika, 1 svježa babura
- mrkva, 100 g
- ružmarin, 1 grančica
- češnjak, 2 režnja
- luk, 1 glavica
- lovorov list, 2
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Papriku očistimo i narežemo na komade, luk i mrkvu prepolovimo, krumpire ogulimo i narežemo na polovine ili četvrtine, ovisno o veličini, a teleću koljenicu očistimo od žilica i čvrste opne te ju dobro posolimo.
- U tavu iznad vatre, na 2-3 žlice ugrijanog maslinovog ulja, stavimo koljenicu i zapečemo ju sa svih strana.
- Za to vrijeme u zdjeli pomiješamo narezano povrće, ulijemo malo maslinovog ulja, začinimo solju, promiješamo i rasporedimo po dnu prikladne vatrostalne posude.
- Nakon 5-6 minuta pečenja, koljenicu prelijemo bijelim vinom i maknemo s vatre.
- Zapečenu koljenicu premjestimo na povrće u vatrostalnoj posudi, prelijemo vinom i sokovima od pečenja, dodamo listove lovora, grančicu ružmarina, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 230°C, jedan sat i 45 minuta.
- Meso koljenice narežemo na prikladne komade, rasporedimo ih na tanjure s povrćem, prelijemo sokom od pečenja i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:60minuta |