- Almo Čatlak
- 90 min
- 6-8 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleća koljenica s krumpirom i mrkvom kao ispod peke
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću koljenicu s krumpirom i mrkvom kao ispod peke.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleća koljenica, 1
- luk, 1 glavica
- krumpir, 1-2 kg
- mrkva, 100 g
- mediteranska mješavina začina
- maslinovo ulje
- sol
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Mladi krumpir i mrkvu ogulimo i operemo. U zemljanu posudu položimo teleću koljenicu koju malo zarežemo kako se ne bi stegla u toku pečenja.
- Koljenicu posipamo krupnom morskom soli. Mladi krumpir narežemo na manje kriške,a mrkvu narežemo na veće komade. Sve zajedno pouljimo, posolimo s krupnom morskom soli i začinimo mediteranskom mješavinom začina, te dodamo pokoji list lovora.
- Začinjeni krumpir stavimo preko teleće koljenice, dodamo jednu narezanu rajčicu i malo luka za bolju aromu.
- Meso poklopimo i stavimo u pećnicu zagrijanu na 230°C, 45 minuta. Nakon 45 minuta, koljenicu okrenemo i stavimo na krumpir te ponovno vratimo u pećnicu na 170°C, 1 sat.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:90minuta |