- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleća pisanica u umaku od meda – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću pisanicu u umaku od meda. – teleća pisanica, balzamični ocat, med (od bagrema), worchester umak, maslac, maslinovo ulje, sol i papar, Teleću pisanicu očistimo od kožica i žilica, narežemo na medaljone debljine 4-5 cm, začinimo solju i paprom, te pržimo u tavi na malo ugrijanog ulja s obje strane 4-5 minuta. ; Gotove odreske izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo. ; U istu tavu na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, med, worcesterschire umak i izmiješamo pjenjačom. ; Kada se umak počne povezivati umiješamo maslac i po potrebi začinimo solju i paprom. ; Na tanjure stavimo pripremljene teleće medaljone, prelijemo ih umakom i poslužimo.; – Teleći su odresci meso koje je već samo po sebi ukusan obrok, ali zamislite kakvi su tek kad im se doda malo umaka od meda… Milini nema kraja!
<div class="wpurp-searchable-recipe">Teleća pisanica u umaku od meda – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću pisanicu u umaku od meda. – teleća pisanica, balzamički ocat, med (od bagrema), worchester umak, maslac, maslinovo ulje, sol i papar, Teleću pisanicu očistimo od kožica i žilica, narežemo na medaljone debljine 4-5 cm, začinimo solju i paprom, te pržimo u tavi na malo ugrijanog ulja s obje strane 4-5 minuta. ; Gotove odreske izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo. ; U istu tavu na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, med, worcesterschire umak i izmiješamo pjenjačom. ; Kada se umak počne povezivati umiješamo maslac i po potrebi začinimo solju i paprom. ; Na tanjure stavimo pripremljene teleće medaljone, prelijemo ih umakom i poslužimo.; -</div>
Teleća pisanica u umaku od meda
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću pisanicu u umaku od meda.
Teleći su odresci meso koje je već samo po sebi ukusan obrok, ali zamislite kakvi su tek kad im se doda malo umaka od meda... Milini nema kraja!
Teleća pisanica u umaku od meda - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću pisanicu u umaku od meda. - teleća pisanica, balzamički ocat, med (od bagrema), worchester umak, maslac, maslinovo ulje, sol i papar, Teleću pisanicu očistimo od kožica i žilica, narežemo na medaljone debljine 4-5 cm, začinimo solju i paprom, te pržimo u tavi na malo ugrijanog ulja s obje strane 4-5 minuta. ; Gotove odreske izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo. ; U istu tavu na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, med, worcesterschire umak i izmiješamo pjenjačom. ; Kada se umak počne povezivati umiješamo maslac i po potrebi začinimo solju i paprom. ; Na tanjure stavimo pripremljene teleće medaljone, prelijemo ih umakom i poslužimo.; -
Upute po koracima:
- Teleću pisanicu očistimo od kožica i žilica, narežemo na medaljone debljine 4-5 cm, začinimo solju i paprom, te pržimo u tavi na malo ugrijanog ulja s obje strane 4-5 minuta.
- Gotove odreske izvadimo na stranu, na toplo i poklopimo.
- U istu tavu na masnoću od prženja ulijemo balzamički ocat, med, worcesterschire umak i izmiješamo pjenjačom.
- Kada se umak počne povezivati umiješamo maslac i po potrebi začinimo solju i paprom.
- Na tanjure stavimo pripremljene teleće medaljone, prelijemo ih umakom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 26
Rating: 4.69
You: 5
Rate this recipe! | |
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta | |
Najnovije zanimljivosti:
Želite li primati naš Newsletter?
Upišite svoj Email pa ćemo vas obavještavati kada objavimo nove recepte.
Imate li komentar?
U ovom receptu:
balzamični ocat,
Jela koja su danas popularna:
Pilav riža na indijski način
Votes: 92
Rating: 4.78
You: 5
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Palenta s bijelim grahom i keljom
Votes: 47
Rating: 4.77
You: 4
Rate this recipe!
35 min
Almo Čatlak
Naravni odrezak iz pećnice
Votes: 26
Rating: 4.77
You: 5
Rate this recipe!
120 min
Almo Čatlak
Krema od pjenušca sa svježim grožđem
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Maksakaste - jetrica na estonski način
Votes: 49
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Lionska salata s poširanim jajima
Votes: 51
Rating: 4.76
You: 4
Rate this recipe!
25 min
Almo Čatlak
Jastučići od mortadelle na salati od matovilca
Votes: 45
Rating: 4.76
You: 5
Rate this recipe!
20 min
Almo Čatlak
Hladetina od dimljenog mesa s povrćem
Votes: 135
Rating: 4.75
You: 2
Rate this recipe!
360 min
Miro Biondić
Poulet Chasseur - piletina na lovački način
Votes: 51
Rating: 4.75
You: 3
Rate this recipe!
70 min
Almo Čatlak
Janjetina s graškom i mini mrkvom
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
60 min
Almo Čatlak
Pikantni kruščići s čvarcima na mediteranski način
Votes: 46
Rating: 4.74
You: 3
Rate this recipe!
40 min
Almo Čatlak
Fritata od povrća s krem sirom
Votes: 23
Rating: 4.74
You: 4
Rate this recipe!
45 min
Almo Čatlak
Danas se najviše čita:
Želite li nas pratiti na Youtube-u?
Imamo preko 2 000 video recepata. Ako želite kliknite Youtube gumbić ispod :)