Teleća rolada s pršutom i tvrdo kuhanim jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću roladu s pršutom i tvrdo kuhanim jajima. – teleća potrbušina (bez kosti), špinat (svježeg), svježi kravlji sir, parmezan (naribanog), jaje, jaje, pršut, bijelo vino (suhog), luk, ružmarin, mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Oprani i očišćeni špinat prokuhamo u vreloj vodi 1-2 minute, ocijedimo ga i stavimo na tanjur da se ohladi, teletini odstranimo višak kako bi meso bilo iste debljine, a luk nasjeckamo. ; U zdjelu s kravljim sirom razbijemo svježe jaje, dodamo naribani parmezan, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; Teletinu stavimo na radnu površinu opnom prema gore i zarežemo ju nožem kako se ne bi skupljala tijekom pečenja. Zatim teletinu okrenemo mesnom stranom prema gore, posolimo ju, prekrijemo ploškama pršuta, rasporedimo blanširani špinat, preko njega smjesu od sira i jaja, tvrdo kuhana jaja stavimo na stranu mesa koju ćemo prvu početi savijati i meso savijemo u roladu te posolimo. ; Zatim roladu povežemo kuhinjskom vezicom, premjestimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i roladu pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta roladu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, grančicu ružmarina, posolimo, promiješamo, ulijemo bijelo vino i juhu te kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; Potom dobivenim umakom prelijemo roladu, vatrostalnu posudu poklopimo i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 1:50 min. ; Gotovu roladu premjestimo na dasku za rezanje, uklonimo kuhinjsku vezicu, roladu narežemo na kriške i poslužimo.
; – Špinat se uzgaja zimi i ljeti, pa možemo reći da postoje dvije vrste špinata – zimski i ljetni, i jako je dobar dodatak preostalom nadjevu za ovu ukusnu i sočnu roladu. U slast!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Teleća rolada s pršutom i tvrdo kuhanim jajima – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću roladu s pršutom i tvrdo kuhanim jajima. – teleća potrbušina (bez kosti), špinat (svježeg), svježi kravlji sir, parmezan (naribanog), jaje, jaje, pršut, bijelo vino (suhog), luk, ružmarin, mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Oprani i očišćeni špinat prokuhamo u vreloj vodi 1-2 minute, ocijedimo ga i stavimo na tanjur da se ohladi, teletini odstranimo višak kako bi meso bilo iste debljine, a luk nasjeckamo. ; U zdjelu s kravljim sirom razbijemo svježe jaje, dodamo naribani parmezan, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; Teletinu stavimo na radnu površinu opnom prema gore i zarežemo ju nožem kako se ne bi skupljala tijekom pečenja. Zatim teletinu okrenemo mesnom stranom prema gore, posolimo ju, prekrijemo ploškama pršuta, rasporedimo blanširani špinat, preko njega smjesu od sira i jaja, tvrdo kuhana jaja stavimo na stranu mesa koju ćemo prvu početi savijati i meso savijemo u roladu te posolimo. ; Zatim roladu povežemo kuhinjskom vezicom, premjestimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i roladu pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta roladu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, grančicu ružmarina, posolimo, promiješamo, ulijemo bijelo vino i juhu te kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; Potom dobivenim umakom prelijemo roladu, vatrostalnu posudu poklopimo i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 1:50 min. ; Gotovu roladu premjestimo na dasku za rezanje, uklonimo kuhinjsku vezicu, roladu narežemo na kriške i poslužimo.
; -</div>
Teleća rolada s pršutom i tvrdo kuhanim jajima
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću roladu s pršutom i tvrdo kuhanim jajima.
Špinat se uzgaja zimi i ljeti, pa možemo reći da postoje dvije vrste špinata - zimski i ljetni, i jako je dobar dodatak preostalom nadjevu za ovu ukusnu i sočnu roladu. U slast!
Teleća rolada s pršutom i tvrdo kuhanim jajima - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleću roladu s pršutom i tvrdo kuhanim jajima. - teleća potrbušina (bez kosti), špinat (svježeg), svježi kravlji sir, parmezan (naribanog), jaje, jaje, pršut, bijelo vino (suhog), luk, ružmarin, mesni temeljac, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar ((svježe mljeveni)), Oprani i očišćeni špinat prokuhamo u vreloj vodi 1-2 minute, ocijedimo ga i stavimo na tanjur da se ohladi, teletini odstranimo višak kako bi meso bilo iste debljine, a luk nasjeckamo. ; U zdjelu s kravljim sirom razbijemo svježe jaje, dodamo naribani parmezan, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke. ; Teletinu stavimo na radnu površinu opnom prema gore i zarežemo ju nožem kako se ne bi skupljala tijekom pečenja. Zatim teletinu okrenemo mesnom stranom prema gore, posolimo ju, prekrijemo ploškama pršuta, rasporedimo blanširani špinat, preko njega smjesu od sira i jaja, tvrdo kuhana jaja stavimo na stranu mesa koju ćemo prvu početi savijati i meso savijemo u roladu te posolimo. ; Zatim roladu povežemo kuhinjskom vezicom, premjestimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i roladu pržimo sa svih strana. ; Nakon 10-ak minuta roladu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, grančicu ružmarina, posolimo, promiješamo, ulijemo bijelo vino i juhu te kuhamo dok tekućina napola ne ispari. ; Potom dobivenim umakom prelijemo roladu, vatrostalnu posudu poklopimo i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 1:50 min. ; Gotovu roladu premjestimo na dasku za rezanje, uklonimo kuhinjsku vezicu, roladu narežemo na kriške i poslužimo.
; -
Oprani i očišćeni špinat prokuhamo u vreloj vodi 1-2 minute, ocijedimo ga i stavimo na tanjur da se ohladi, teletini odstranimo višak kako bi meso bilo iste debljine, a luk nasjeckamo.
U zdjelu s kravljim sirom razbijemo svježe jaje, dodamo naribani parmezan, začinimo solju i paprom te izmiješamo sastojke.
Teletinu stavimo na radnu površinu opnom prema gore i zarežemo ju nožem kako se ne bi skupljala tijekom pečenja. Zatim teletinu okrenemo mesnom stranom prema gore, posolimo ju, prekrijemo ploškama pršuta, rasporedimo blanširani špinat, preko njega smjesu od sira i jaja, tvrdo kuhana jaja stavimo na stranu mesa koju ćemo prvu početi savijati i meso savijemo u roladu te posolimo.
Zatim roladu povežemo kuhinjskom vezicom, premjestimo u tavu, na 2-3 žlice ugrijanog ulja i roladu pržimo sa svih strana.
Nakon 10-ak minuta roladu premjestimo u vatrostalnu posudu, a na masnoću od prženja dodamo sjeckani luk, grančicu ružmarina, posolimo, promiješamo, ulijemo bijelo vino i juhu te kuhamo dok tekućina napola ne ispari.
Potom dobivenim umakom prelijemo roladu, vatrostalnu posudu poklopimo i stavimo u pećnicu, zagrijanu na 240°C, 1:50 min.
Gotovu roladu premjestimo na dasku za rezanje, uklonimo kuhinjsku vezicu, roladu narežemo na kriške i poslužimo.