- Almo Čatlak
- 160 min
- 6 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleće pečenje s limunom i češnjakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće pečenje s limunom i češnjakom. – teletina ((frikando)), limun, češnjak, kadulja, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (u zrnu), Meso očistimo od kožica i žilica, režnjeve češnjaka očistimo, a limun narežemo na kriške.
; Unutarnju stranu mesa začinimo solju i paprom, posipamo listićima kadulje, savijemo ga i omotamo kuhinjskom vezicom. Zatim između vezica i mesa umetnemo kriške limuna. ; U ugrijanu tavu ulijemo 150 ml maslinovog ulja, dodamo režnjeve češnjaka i pržimo ih minutu, dvije. ; Za to vrijeme pripremljeno meso posolimo izvana, premjestimo ga u vatrostalnu posudu i posipamo paprom u zrnu. ; Potom meso prelijemo vrućim uljem s prženim češnjakom, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, a tijekom pečenja meso povremeno okrećemo i podlijevamo sokom od pečenja. ; Nakon 90 minuta pečenja, s mesa maknemo poklopac i nastavimo ga peći u pećnici, zagrijanoj na 200°C, 45 minuta. ; Meso izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, premjestimo na dasku za rezanje, nerežemo ga na kriške i poslužimo s umakom od pečenja.;  – Jednostavno teleće pečenje obogaćeno osvježavajućom aromom limuna i češnjaka. Svakako probati!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Teleće pečenje s limunom i češnjakom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće pečenje s limunom i češnjakom. – teletina ((frikando)), limun, češnjak, kadulja, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (u zrnu), Meso očistimo od kožica i žilica, režnjeve češnjaka očistimo, a limun narežemo na kriške.
; Unutarnju stranu mesa začinimo solju i paprom, posipamo listićima kadulje, savijemo ga i omotamo kuhinjskom vezicom. Zatim između vezica i mesa umetnemo kriške limuna. ; U ugrijanu tavu ulijemo 150 ml maslinovog ulja, dodamo režnjeve češnjaka i pržimo ih minutu, dvije. ; Za to vrijeme pripremljeno meso posolimo izvana, premjestimo ga u vatrostalnu posudu i posipamo paprom u zrnu. ; Potom meso prelijemo vrućim uljem s prženim češnjakom, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, a tijekom pečenja meso povremeno okrećemo i podlijevamo sokom od pečenja. ; Nakon 90 minuta pečenja, s mesa maknemo poklopac i nastavimo ga peći u pećnici, zagrijanoj na 200°C, 45 minuta. ; Meso izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, premjestimo na dasku za rezanje, nerežemo ga na kriške i poslužimo s umakom od pečenja.; -</div>
    
    
    
    
    
        
        
        
    
    
    
    
            
        
            
        Teleće pečenje s limunom i češnjakom    
                
        U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće pečenje s limunom i češnjakom.    
         
     
                
        
            
        Jednostavno teleće pečenje obogaćeno osvježavajućom aromom limuna i češnjaka. Svakako probati!
Teleće pečenje s limunom i češnjakom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće pečenje s limunom i češnjakom. - teletina ((frikando)), limun, češnjak, kadulja, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, papar (u zrnu), Meso očistimo od kožica i žilica, režnjeve češnjaka očistimo, a limun narežemo na kriške.
; Unutarnju stranu mesa začinimo solju i paprom, posipamo listićima kadulje, savijemo ga i omotamo kuhinjskom vezicom. Zatim između vezica i mesa umetnemo kriške limuna. ; U ugrijanu tavu ulijemo 150 ml maslinovog ulja, dodamo režnjeve češnjaka i pržimo ih minutu, dvije. ; Za to vrijeme pripremljeno meso posolimo izvana, premjestimo ga u vatrostalnu posudu i posipamo paprom u zrnu. ; Potom meso prelijemo vrućim uljem s prženim češnjakom, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, a tijekom pečenja meso povremeno okrećemo i podlijevamo sokom od pečenja. ; Nakon 90 minuta pečenja, s mesa maknemo poklopac i nastavimo ga peći u pećnici, zagrijanoj na 200°C, 45 minuta. ; Meso izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, premjestimo na dasku za rezanje, nerežemo ga na kriške i poslužimo s umakom od pečenja.; -
 
         
     
                
                
        
            
                
        Upute po koracima:    
                
        
    - Meso očistimo od kožica i žilica, režnjeve češnjaka očistimo, a limun narežemo na kriške. 
- Unutarnju stranu mesa začinimo solju i paprom, posipamo listićima kadulje, savijemo ga i omotamo kuhinjskom vezicom. Zatim između vezica i mesa umetnemo kriške limuna. 
- U ugrijanu tavu ulijemo 150 ml maslinovog ulja, dodamo režnjeve češnjaka i pržimo ih minutu, dvije. 
- Za to vrijeme pripremljeno meso posolimo izvana, premjestimo ga u vatrostalnu posudu i posipamo paprom u zrnu. 
- Potom meso prelijemo vrućim uljem s prženim češnjakom, poklopimo i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, a tijekom pečenja meso povremeno okrećemo i podlijevamo sokom od pečenja. 
- Nakon 90 minuta pečenja, s mesa maknemo poklopac i nastavimo ga peći u pećnici, zagrijanoj na 200°C, 45 minuta. 
- Meso izvadimo iz pećnice, pričekamo da se malo ohladi, premjestimo na dasku za rezanje, nerežemo ga na kriške i poslužimo s umakom od pečenja.
 
         
     
                
        
    >> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
     
                
            
                
            
         
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
    
    
                        | 
    
        Votes: 60Rating: 4.58
 You:
 
        Rate this recipe!     |  | 
    
            
            
                
            
                
            
                
        
    
    
                        | Za Print recepta klikni ikonu >> |  | 
    
     
         
    
    
                        | Vrijeme pripreme:160minuta |  |