Teleće roladice s mortadelom i tikvicama

 • 45 min
 • 2 porcije
 • Vrlo kalorično
 • Zahtjevna priprema
 • Jelo sadrži meso
Teleće roladice s mortadelom i tikvicama
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće roladice s mortadelom i tikvicama.

Ukusne teleće roladice s mortadelom u umaku od tikvica mogu biti prekrasna kulinarska uvertira koja, nadamo se, prethodi lijepoj romantičnoj večeri u dvoje.

Teleće roladice s mortadelom i tikvicama - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće roladice s mortadelom i tikvicama. - teleći odrezak, mortadela, papar (zelenog iz konzerve), kopar (sušenog), umak za pečenje, mileram, tikvice, bijelo vino, vrhnje za kuhanje, mljevena crvena paprika, maslinovo ulje (ekstra djevičansko), sol i papar, Teleće odreske stavimo na dasku, začinomo solju i paprom, premažemo mileramom, posipamo sušenim koprom, mljevenom crvenom paprikom, zelenim paprom, prekrijemo kriškom mortadele, sve zajedno savijemo u roladicu i učvrstimo drvenim ražnjičem. ; Ovako pripremljne roladice stavimo na vruću gril tavu i pržimo sa svake strane oko tri minute. ; Zatim roladice, zajedno s gril tavom koja ima metalnu ručku, stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 80°C, 20-ak minuta. ; Za to vrijeme u tavu ulijemo malo maslinovog ulja, umak od pečenja, bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri dok vino na pola ne ispari. ; Potom dodamo tikvice narezane na trakice i pirjamo 2-3 minute. Zatim tikvice posolimo, ulijemo vrhnje za kuhanje i ostavimo da zavri, te maknemo s vatre. ; Pečene roladice izvadimo na dasku, odstranimo drveni ražnjić i narežemo na ploške. Na tanjuru napravimo posteljicu od umaka s tikvicama, preko njega stavimo kriške roladice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. Teleće odreske stavimo na dasku, začinomo solju i paprom, premažemo mileramom, posipamo sušenim koprom, mljevenom crvenom paprikom, zelenim paprom, prekrijemo kriškom mortadele, sve zajedno savijemo u roladicu i učvrstimo drvenim ražnjičem.
 2. Ovako pripremljne roladice stavimo na vruću gril tavu i pržimo sa svake strane oko tri minute.
 3. Zatim roladice, zajedno s gril tavom koja ima metalnu ručku, stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 80°C, 20-ak minuta.
 4. Za to vrijeme u tavu ulijemo malo maslinovog ulja, umak od pečenja, bijelo vino i kuhamo na laganoj vatri dok vino na pola ne ispari.
 5. Potom dodamo tikvice narezane na trakice i pirjamo 2-3 minute. Zatim tikvice posolimo, ulijemo vrhnje za kuhanje i ostavimo da zavri, te maknemo s vatre.
 6. Pečene roladice izvadimo na dasku, odstranimo drveni ražnjić i narežemo na ploške. Na tanjuru napravimo posteljicu od umaka s tikvicama, preko njega stavimo kriške roladice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 23
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: