Teleći medaljoni u umaku od kestena

  • 45 min
  • 4 porcije
  • Srednje kalorično
  • Zahtjevna priprema
  • Jelo sadrži meso
Teleći medaljoni u umaku od kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće medaljone u umaku od kestena.

Izvrsni teleći medaljoni bili bi poslastica i bez ikakvog umaka, a uz ovaj od kestena imat ćete priliku vidjeti kako se dobro slažu sa najrazličitijim okusima. Pa čak i onim slatkastim.

Teleći medaljoni u umaku od kestena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće medaljone u umaku od kestena. - teleća pisanica, kesten pire, maslac, kadulja, klekove bobe, bijelo vino, kesten (cijelih), med (od kestena), slatko vrhnje (tučenog), sol i papar, ulje, Kestene operemo, zarežemo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Zatim ih ogulimo i stavimo na stranu. ; Meso narežemo na medaljone, debljine 3-4 cm. ; U tavu stavimo maslac, dodamo bobice kleka, listove kadulje te pržimo medaljone, na laganoj vatri, po 3 minute sa svake strane. Zatim medaljone i listove kadulje maknemo sa vatre, na toplo mjesto. ; U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo bijelo vino, dodamo kesten pire, začinimo solju i paprom i miješajući pjenjačom pirjamo 2 minute. ; Zatim dodamo kuhane kestene, umiješamo med, dodamo tučeno slatko vrhnje, promiješamo i poslužimo uz medaljone.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
  1. Kestene operemo, zarežemo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Zatim ih ogulimo i stavimo na stranu.
  2. Meso narežemo na medaljone, debljine 3-4 cm.
  3. U tavu stavimo maslac, dodamo bobice kleka, listove kadulje te pržimo medaljone, na laganoj vatri, po 3 minute sa svake strane. Zatim medaljone i listove kadulje maknemo sa vatre, na toplo mjesto.
  4. U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo bijelo vino, dodamo kesten pire, začinimo solju i paprom i miješajući pjenjačom pirjamo 2 minute.
  5. Zatim dodamo kuhane kestene, umiješamo med, dodamo tučeno slatko vrhnje, promiješamo i poslužimo uz medaljone.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votes: 30
Rating: 4.63
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:45minuta

Najnovije zanimljivosti: