- Almo Čatlak
- 45 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleći medaljoni u umaku od kestena
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće medaljone u umaku od kestena.
Izvrsni teleći medaljoni bili bi poslastica i bez ikakvog umaka, a uz ovaj od kestena imat ćete priliku vidjeti kako se dobro slažu sa najrazličitijim okusima. Pa čak i onim slatkastim.
Teleći medaljoni u umaku od kestena - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće medaljone u umaku od kestena. - teleća pisanica, kesten pire, maslac, kadulja, klekove bobe, bijelo vino, kesten (cijelih), med (od kestena), slatko vrhnje (tučenog), sol i papar, ulje, Kestene operemo, zarežemo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Zatim ih ogulimo i stavimo na stranu. ; Meso narežemo na medaljone, debljine 3-4 cm. ; U tavu stavimo maslac, dodamo bobice kleka, listove kadulje te pržimo medaljone, na laganoj vatri, po 3 minute sa svake strane. Zatim medaljone i listove kadulje maknemo sa vatre, na toplo mjesto. ; U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo bijelo vino, dodamo kesten pire, začinimo solju i paprom i miješajući pjenjačom pirjamo 2 minute. ; Zatim dodamo kuhane kestene, umiješamo med, dodamo tučeno slatko vrhnje, promiješamo i poslužimo uz medaljone.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleća pisanica, 800 g
- kesten pire, 200 g
- maslac, 60 g
- kadulja, 12 listova
- klekove bobe, 12
- bijelo vino, 300 ml
- kesten, 20 cijelih
- med, 1 žlica od kestena
- slatko vrhnje, 3 - 4 žlice tučenog
- sol i papar
- ulje
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Kestene operemo, zarežemo i kuhamo u vreloj i posoljenoj vodi dok ne omekšaju. Zatim ih ogulimo i stavimo na stranu.
- Meso narežemo na medaljone, debljine 3-4 cm.
- U tavu stavimo maslac, dodamo bobice kleka, listove kadulje te pržimo medaljone, na laganoj vatri, po 3 minute sa svake strane. Zatim medaljone i listove kadulje maknemo sa vatre, na toplo mjesto.
- U tavu, na masnoću od prženja, ulijemo bijelo vino, dodamo kesten pire, začinimo solju i paprom i miješajući pjenjačom pirjamo 2 minute.
- Zatim dodamo kuhane kestene, umiješamo med, dodamo tučeno slatko vrhnje, promiješamo i poslužimo uz medaljone.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:45minuta |