- Almo Čatlak
- 20 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleći odresci u umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od rajčice.
Umak od rajčica izvanredna je stvar – može poslužiti kao preljev za tjesteninu, nalazimo ga u pizzi, izvanredno se slaže s ribom, a naravno, neizostavan je i uz meso. Stoga svakako isprobajte kombinaciju tog svestranog umaka i telećih odrzaka. Za prste polizati!
Teleći odresci u umaku od rajčice - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od rajčice. - teleći odrezak ((debljine 4-5 mm)), sjeckana rajčica, češnjak, kapare, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Prije svega odreske nježno istučemo nazubljenom stranom bata za meso, začinimo solju i paprom, premažemo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dolje, stavimo pržiti na vruću tavu. Nakon 1-2 minute meso okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko. ; Gotove odreske izvadimo na stranu na toplo, a na masnoću od prženja dodamo još malo maslinovog ulja, protisnuti češnjak, kapare, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu. ; Sve zajedno dobro izmiješamo, začinimo solju i paprom i na laganoj vatri pirjamo 3-4 minute. ; Odreske složimo na tanjur, preko njih stavimo umak od rajčice i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleći odrezak, 800 g (debljine 4-5 mm)
- rajčica, 400 g (sjeckana)
- češnjak, 2 režnja
- kapare, 1 žlica
- peršin, 1 žlica (sjeckani)
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Prije svega odreske nježno istučemo nazubljenom stranom bata za meso, začinimo solju i paprom, premažemo maslinovim uljem i nauljenom stranom prema dolje, stavimo pržiti na vruću tavu. Nakon 1-2 minute meso okrenemo na drugu stranu i pržimo još toliko.
- Gotove odreske izvadimo na stranu na toplo, a na masnoću od prženja dodamo još malo maslinovog ulja, protisnuti češnjak, kapare, sjeckani peršin i čim češnjak zamiriše dodamo sjeckanu rajčicu.
- Sve zajedno dobro izmiješamo, začinimo solju i paprom i na laganoj vatri pirjamo 3-4 minute.
- Odreske složimo na tanjur, preko njih stavimo umak od rajčice i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:20minuta |