- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleći odresci u umaku od sardina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od sardina. – teleći but, sardine (u maslinovom ulju), bijelo vino (suhog), limun, glatko brašno, maslac, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Teleći but narežemo na odreske, očistimo ih od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, a limunov sok iscijedimo. ; U zdjelicu od miksera stavimo sardine, dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo jednoličnu smjesu. ; U tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se ugrije. Za to vrijeme odreske posolimo, uvaljamo u brašno i višak brašna otresemo. ; Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko. ; Gotove odreske izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo smjesu od sardina, promiješamo i pričekamo da kratko zavri. ; Na tanjure rasporedimo teleće odreske, preko njih prelijemo umak od sardina, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; – Spojiti ribu i govedinu nije lak zadatak. Ako želite saznati kako je to nama pošlo za rukom, kliknite na ikonu „play“ i pogledajte.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Teleći odresci u umaku od sardina – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od sardina. – teleći but, sardine (u maslinovom ulju), bijelo vino (suhog), limun, glatko brašno, maslac, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Teleći but narežemo na odreske, očistimo ih od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, a limunov sok iscijedimo. ; U zdjelicu od miksera stavimo sardine, dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo jednoličnu smjesu. ; U tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se ugrije. Za to vrijeme odreske posolimo, uvaljamo u brašno i višak brašna otresemo. ; Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko. ; Gotove odreske izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo smjesu od sardina, promiješamo i pričekamo da kratko zavri. ; Na tanjure rasporedimo teleće odreske, preko njih prelijemo umak od sardina, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -</div>
Teleći odresci u umaku od sardina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od sardina.
Spojiti ribu i govedinu nije lak zadatak. Ako želite saznati kako je to nama pošlo za rukom, kliknite na ikonu „play“ i pogledajte.
Teleći odresci u umaku od sardina - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od sardina. - teleći but, sardine (u maslinovom ulju), bijelo vino (suhog), limun, glatko brašno, maslac, peršin (sjeckani), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, Teleći but narežemo na odreske, očistimo ih od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, a limunov sok iscijedimo. ; U zdjelicu od miksera stavimo sardine, dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo jednoličnu smjesu. ; U tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se ugrije. Za to vrijeme odreske posolimo, uvaljamo u brašno i višak brašna otresemo. ; Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko. ; Gotove odreske izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo smjesu od sardina, promiješamo i pričekamo da kratko zavri. ; Na tanjure rasporedimo teleće odreske, preko njih prelijemo umak od sardina, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
; -
Upute po koracima:
- Teleći but narežemo na odreske, očistimo ih od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, a limunov sok iscijedimo.
- U zdjelicu od miksera stavimo sardine, dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo jednoličnu smjesu.
- U tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se ugrije. Za to vrijeme odreske posolimo, uvaljamo u brašno i višak brašna otresemo.
- Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
- Gotove odreske izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo smjesu od sardina, promiješamo i pričekamo da kratko zavri.
- Na tanjure rasporedimo teleće odreske, preko njih prelijemo umak od sardina, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 56
Rating: 4.68
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:35minuta |
|