- Almo Čatlak
- 35 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleći odresci u umaku od sardina
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleće odreske u umaku od sardina.
Spojiti ribu i govedinu nije lak zadatak. Ako želite saznati kako je to nama pošlo za rukom, kliknite na ikonu „play“ i pogledajte.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleći but, 800 g
- sardine, 150 g u maslinovom ulju
- bijelo vino, 100 ml suhog
- limun, 1
- glatko brašno, 70 g
- maslac, 40 g
- peršin, 1 žličica sjeckani
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Teleći but narežemo na odreske, očistimo ih od kožica i žilica i istučemo ravnom stranom bata za meso, a limunov sok iscijedimo.
- U zdjelicu od miksera stavimo sardine, dodamo sjeckani peršin, ulijemo bijelo vino, začinimo solju i paprom, poklopimo i izradimo jednoličnu smjesu.
- U tavu stavimo maslac, ulijemo malo maslinovog ulja i pričekamo da se ugrije. Za to vrijeme odreske posolimo, uvaljamo u brašno i višak brašna otresemo.
- Tako pripremljene odreske stavimo pržiti u tavu na ugrijanu mješavinu maslaca i ulja. Nakon dvije minute odreske okrenemo na drugu stranu i pržimo ih još toliko.
- Gotove odreske izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja dodamo smjesu od sardina, promiješamo i pričekamo da kratko zavri.
- Na tanjure rasporedimo teleće odreske, preko njih prelijemo umak od sardina, posipamo sjeckanim peršinom i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:35minuta |