- Almo Čatlak
- 70 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Zahtjevna priprema
- Jelo sadrži meso
Teleći odrezak u povrtnoj košuljici – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleći odrezak u povrtnoj košuljici. – teleći odrezak (od buta), krumpir, tikvice, mrkva, mlijeko, jaje, glatko brašno, ulje, sol i papar, Sve povrće očistimo, a krumpir i mrkvu ogulimo. Zatim krumpire, mrkvu i tikvicu naribamo na fini ribež. ; Naribano povrće ocijedimo, premjestimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, dodamo dva jaja, ulijemo mlijeko (pazeći da smjesa ne postane prerijetka), prosijemo brašno, i sve dobro izmiješamo.; Teleće odreske stavimo na radnu plohu i začinimo ih solju i paprom. Svaki odrezak obložimo pripremljenom smjesom od povrća i stavimo ih na stranu. ; Tako pripremljene odreske stavimo u tavu, na vruće ulje, i pržimo ih dvije, tri minute. Kada su dobili lijepu zlatno žutu boju, okrenemo ih i pržimo još toliko. ; Potom odreske premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Gotove odreske stavimo na tanjure i uz njih poslužimo miješanu zelenu salatu.; – Teleći smo odrezak odjenuli u košuljicu, da se ne prehladi, te smo ga u slast popapali, da se spasimo od gladi.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Teleći odrezak u povrtnoj košuljici – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleći odrezak u povrtnoj košuljici. – teleći odrezak (od buta), krumpir, tikvice, mrkva, mlijeko, jaje, glatko brašno, ulje, sol i papar, Sve povrće očistimo, a krumpir i mrkvu ogulimo. Zatim krumpire, mrkvu i tikvicu naribamo na fini ribež. ; Naribano povrće ocijedimo, premjestimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, dodamo dva jaja, ulijemo mlijeko (pazeći da smjesa ne postane prerijetka), prosijemo brašno, i sve dobro izmiješamo.; Teleće odreske stavimo na radnu plohu i začinimo ih solju i paprom. Svaki odrezak obložimo pripremljenom smjesom od povrća i stavimo ih na stranu. ; Tako pripremljene odreske stavimo u tavu, na vruće ulje, i pržimo ih dvije, tri minute. Kada su dobili lijepu zlatno žutu boju, okrenemo ih i pržimo još toliko. ; Potom odreske premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Gotove odreske stavimo na tanjure i uz njih poslužimo miješanu zelenu salatu.; -</div>
Teleći odrezak u povrtnoj košuljici
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleći odrezak u povrtnoj košuljici.
Teleći smo odrezak odjenuli u košuljicu, da se ne prehladi, te smo ga u slast popapali, da se spasimo od gladi.
Teleći odrezak u povrtnoj košuljici - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teleći odrezak u povrtnoj košuljici. - teleći odrezak (od buta), krumpir, tikvice, mrkva, mlijeko, jaje, glatko brašno, ulje, sol i papar, Sve povrće očistimo, a krumpir i mrkvu ogulimo. Zatim krumpire, mrkvu i tikvicu naribamo na fini ribež. ; Naribano povrće ocijedimo, premjestimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, dodamo dva jaja, ulijemo mlijeko (pazeći da smjesa ne postane prerijetka), prosijemo brašno, i sve dobro izmiješamo.; Teleće odreske stavimo na radnu plohu i začinimo ih solju i paprom. Svaki odrezak obložimo pripremljenom smjesom od povrća i stavimo ih na stranu. ; Tako pripremljene odreske stavimo u tavu, na vruće ulje, i pržimo ih dvije, tri minute. Kada su dobili lijepu zlatno žutu boju, okrenemo ih i pržimo još toliko. ; Potom odreske premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta. ; Gotove odreske stavimo na tanjure i uz njih poslužimo miješanu zelenu salatu.; -
Upute po koracima:
- Sve povrće očistimo, a krumpir i mrkvu ogulimo. Zatim krumpire, mrkvu i tikvicu naribamo na fini ribež.
- Naribano povrće ocijedimo, premjestimo u zdjelu, začinimo solju i paprom, dodamo dva jaja, ulijemo mlijeko (pazeći da smjesa ne postane prerijetka), prosijemo brašno, i sve dobro izmiješamo.
- Teleće odreske stavimo na radnu plohu i začinimo ih solju i paprom. Svaki odrezak obložimo pripremljenom smjesom od povrća i stavimo ih na stranu.
- Tako pripremljene odreske stavimo u tavu, na vruće ulje, i pržimo ih dvije, tri minute. Kada su dobili lijepu zlatno žutu boju, okrenemo ih i pržimo još toliko.
- Potom odreske premjestimo na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, i stavimo ih peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta.
- Gotove odreske stavimo na tanjure i uz njih poslužimo miješanu zelenu salatu.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 50
Rating: 4.62
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:70minuta |
|