- Almo Čatlak
- 80 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teletina na bijelo s graškom i peršinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu na bijelo s graškom i peršinom. – teletina (od buta), mlijeko, mesni temeljac, grašak (iz konzerve), češnjak, peršin (sjeckanog), povrtni dodatak jelima, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Meso očistimo od kožica i žilica, te ga narežemo na komade veličine zalogaja, a češnjak protisnemo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, komade mesa, posolimo i povremeno miješajući pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari veći dio tekućine koju neso ispusti. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo povrtni dodatak jelima, ulijemo mesnu juhu i mlijeko, promiješamo, poklopimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta. ; Zatim dodamo grašak, izmiješamo sastojke, pričekamo da se grašak ugrije i jelo možemo poslužiti.; – Teletina i grašak javno se vole i to svi znamo, a ako se u njihovu vezu umiješa mlijeko, što će se desiti? Ako vas zanimaju ljubavni trokuti među namirnicama, svakako pogledajte priloženi video.
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Teletina na bijelo s graškom i peršinom – U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu na bijelo s graškom i peršinom. – teletina (od buta), mlijeko, mesni temeljac, grašak (iz konzerve), češnjak, peršin (sjeckanog), povrtni dodatak jelima, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Meso očistimo od kožica i žilica, te ga narežemo na komade veličine zalogaja, a češnjak protisnemo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, komade mesa, posolimo i povremeno miješajući pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari veći dio tekućine koju neso ispusti. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo povrtni dodatak jelima, ulijemo mesnu juhu i mlijeko, promiješamo, poklopimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta. ; Zatim dodamo grašak, izmiješamo sastojke, pričekamo da se grašak ugrije i jelo možemo poslužiti.; -</div>
Teletina na bijelo s graškom i peršinom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu na bijelo s graškom i peršinom.
Teletina i grašak javno se vole i to svi znamo, a ako se u njihovu vezu umiješa mlijeko, što će se desiti? Ako vas zanimaju ljubavni trokuti među namirnicama, svakako pogledajte priloženi video.
Teletina na bijelo s graškom i peršinom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu na bijelo s graškom i peršinom. - teletina (od buta), mlijeko, mesni temeljac, grašak (iz konzerve), češnjak, peršin (sjeckanog), povrtni dodatak jelima, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol, Meso očistimo od kožica i žilica, te ga narežemo na komade veličine zalogaja, a češnjak protisnemo. ; U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, komade mesa, posolimo i povremeno miješajući pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari veći dio tekućine koju neso ispusti. ; Nakon 10-ak minuta prženja dodamo povrtni dodatak jelima, ulijemo mesnu juhu i mlijeko, promiješamo, poklopimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta. ; Zatim dodamo grašak, izmiješamo sastojke, pričekamo da se grašak ugrije i jelo možemo poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Meso očistimo od kožica i žilica, te ga narežemo na komade veličine zalogaja, a češnjak protisnemo.
- U lonac, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo protisnuti češnjak, sjeckani peršin, komade mesa, posolimo i povremeno miješajući pržimo na srednje jakoj vatri dok ne ispari veći dio tekućine koju neso ispusti.
- Nakon 10-ak minuta prženja dodamo povrtni dodatak jelima, ulijemo mesnu juhu i mlijeko, promiješamo, poklopimo i povremeno miješajući kuhamo na laganoj vatri 60-ak minuta.
- Zatim dodamo grašak, izmiješamo sastojke, pričekamo da se grašak ugrije i jelo možemo poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 55
Rating: 4.67
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:80minuta |
|