- Almo Čatlak
- 30 min
- 4-6 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teletina s graškom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s graškom.
Ako ste u potrazi za laganim obrokom koji će u sebi sadržavati sve što je Vašem organizmu potrebno, možete potragu proglasiti završenom, zasukati rukave i baciti se na izradu ovog recepta. Sigurni smo da će ova teletina s graškom biti jelo kojem ćete se često vraćati.
Teletina s graškom - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s graškom. - teleći odrezak ((tanko narezanih)), glatko brašno, maslac, prošek, grašak (iz konzerve), povrtna juha iz kocke, sol i papar, Teleće odreske očistimo od kožica i žilica, po potrebi nježno istučemo batom za meso i narežemo na trakice širine 2 centimetra. Malo ih posolimo, uvaljamo u brašno i otresemo. ; U tavu na srednje jaku vatru stavimo maslac, te na njemu pržimo pripremljeno meso, 3-4 minute sa svake strane (pritom pazimo na jačinu vatre da maslac ne izgori). Prženo meso izvadimo na stranu, na toplo. ; Zatim u tavu na masnoću od prženja ulijemo prošek i povrtnu juhu, dodamo ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri uz povremeno miješanje kuhamo 2-3 minute. ; Potom dodamo prženo meso i sve zajedno nježno izmiješamo. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teleći odrezak, 750 g (tanko narezanih)
- glatko brašno, 100 g
- maslac, 30 g
- prošek, 80 ml
- grašak, 350 g iz konzerve
- povrtna juha iz kocke, 100 ml
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Teleće odreske očistimo od kožica i žilica, po potrebi nježno istučemo batom za meso i narežemo na trakice širine 2 centimetra. Malo ih posolimo, uvaljamo u brašno i otresemo.
- U tavu na srednje jaku vatru stavimo maslac, te na njemu pržimo pripremljeno meso, 3-4 minute sa svake strane (pritom pazimo na jačinu vatre da maslac ne izgori). Prženo meso izvadimo na stranu, na toplo.
- Zatim u tavu na masnoću od prženja ulijemo prošek i povrtnu juhu, dodamo ocijeđeni grašak iz konzerve, začinimo solju i paprom, te na laganoj vatri uz povremeno miješanje kuhamo 2-3 minute.
- Potom dodamo prženo meso i sve zajedno nježno izmiješamo.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |