- Almo Čatlak
- 50 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Teletina s narančama iz woka
U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s narančama iz woka.
Vjerojatno ste upoznati s kombinacijama tipa piletina + limun ili patka + naranča, ali jeste li ikad probali teletinu s narančama? Ako niste, vrijeme je i za ovu jednadžbu: teletina + naranče = jedan vrlo ukusan ručak!
Teletina s narančama iz woka - U našem video receptu saznajte kako pripremiti teletinu s narančama iz woka. - teletina ((od buta)), naranča, čili papričica (mljevene), smeđi šećer, sojin umak, sezamovo ulje, sojin umak (2 žlice sojinog umaka), Za marinadu:: korijen đumbira (naribani), sherry, kukuruzno brašno, sezamovo ulje, Teletinu očistimo od kožica i žilica i narežemo je na trakice. ; U zdjelu stavimo narezano meso, dodamo sojin umak i dobro promiješamo. ; Zatim dodamo sezamovo ulje, sherry, naribani đumbir, kukuruzno brašno, izmiješamo sastojke i ostavimo da odstoji 20-ak minuta. ; Potom u ugrijani wok ulijemo 1-2 žlice sezamovog ulja, dodamo marinirano meso i kratko ga pržimo okrećući. ; Zatim ulijemo narančin sok, dodamo naribanu koricu polovice naranče, mljeveni čili, smeđi šećer, sojin umak i kratko miješamo okrećući sastojke da se umak poveže. ; Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo s tjesteninom ili rižom.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- teletina, 600 g (od buta)
- naranča, 1
- čili papričica, 1/4 žličice mljevene
- smeđi šećer, 30 g
- sojin umak, 2 žličice
- sezamovo ulje
- sojin umak 2 žlice sojinog umaka
- Za marinadu:
- korijen đumbira, 2 žlice naribani
- sherry, 2 žličice
- kukuruzno brašno, 2 žlice
- sezamovo ulje, 2 žlice
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Teletinu očistimo od kožica i žilica i narežemo je na trakice.
- U zdjelu stavimo narezano meso, dodamo sojin umak i dobro promiješamo.
- Zatim dodamo sezamovo ulje, sherry, naribani đumbir, kukuruzno brašno, izmiješamo sastojke i ostavimo da odstoji 20-ak minuta.
- Potom u ugrijani wok ulijemo 1-2 žlice sezamovog ulja, dodamo marinirano meso i kratko ga pržimo okrećući.
- Zatim ulijemo narančin sok, dodamo naribanu koricu polovice naranče, mljeveni čili, smeđi šećer, sojin umak i kratko miješamo okrećući sastojke da se umak poveže.
- Gotovo jelo rasporedimo na tanjure i poslužimo s tjesteninom ili rižom.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:50minuta |