- Slavko Večerić
- 40 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Jelo sadrži meso
Tikvice punjene puretinom i povrćem
Saznajte kako pripremiti tikvice punjene puretinom i povrćem u našem video receptu.
Fino, fino, fino. A kako i ne bi bilo fino?! Zapečene tikvice punjene puretinom, povrćem, origanom i peršinom, češnjakom i lukom, pa još i bijelo vino, maslinovo ulje i na kraju hrskavi zapečeni sir. A sve to je gotovo za samo malo više od pola sata.
Tikvice punjene puretinom i povrćem - Saznajte kako pripremiti tikvice punjene puretinom i povrćem u našem video receptu. - tikvice (srednje veličine), pureća prsa, luk, češnjak, koncentrat rajčice, bijelo vino, povrće (miješanog), origano, peršin (kosani), sir (ribanog polumasnog), maslinovo ulje, sol i papar, U tavu dodamo maslinovog ulja da se ugrije, sitno kosani crveni luk te pirjamo da postane staklast. Istovremeno raspolovimo tikvice i izdubimo ih. ; Na poprženi luk dodajemo puretinu nasjeckanu na kockice, usitnjeni češnjak, malo bijelog vina, blanširani kelj pupčar, mrkvu, sitno kosani peršin, prstohvat origana, pire od rajčice, začinimo solju i paprom i pustimo da malo prokuha. ; U međuvremenu nauljimo vatrostalnu posudu maslinovim uljem te u nju položimo tikvice, začinimo solju i paprom i nadjenemo sa pirjanim povrćem. ; Preko njih naribamo sira, podlijemo bijelim vinom, prelijemo maslinovim uljem, posipamo peršinom i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 20 minuta na 180 °C.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tikvice, 4 srednje veličine
- pureća prsa, 400 g
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- koncentrat rajčice, 1 dl
- bijelo vino, 1 dl
- povrće, 250 g miješanog
- origano, 1 žličica
- peršin, 1 žličica kosani
- sir, 150 g ribanog polumasnog
- maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U tavu dodamo maslinovog ulja da se ugrije, sitno kosani crveni luk te pirjamo da postane staklast. Istovremeno raspolovimo tikvice i izdubimo ih.
- Na poprženi luk dodajemo puretinu nasjeckanu na kockice, usitnjeni češnjak, malo bijelog vina, blanširani kelj pupčar, mrkvu, sitno kosani peršin, prstohvat origana, pire od rajčice, začinimo solju i paprom i pustimo da malo prokuha.
- U međuvremenu nauljimo vatrostalnu posudu maslinovim uljem te u nju položimo tikvice, začinimo solju i paprom i nadjenemo sa pirjanim povrćem.
- Preko njih naribamo sira, podlijemo bijelim vinom, prelijemo maslinovim uljem, posipamo peršinom i stavimo peći u pećnicu na srednju razinu, 20 minuta na 180 °C.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |