- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži mlijeko, nema mesa
Tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem. – tikvice, vrhnje za kuhanje, parmezan (naribanog), origano (sušeni), peršin (sjeckanog), češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, a češnjak očistimo i narežemo na listiće. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice i češnjak, sušeni origano i povremeno miješajući, povrće pržimo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir i sjeckani peršin te dobro izmiješamo sastojke. ; Nakon 10-ak minuta prženja povrće premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sira, vrhnja i peršina te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; – Jednostavno, ukusno i brzo jelo u kojem do izražaja dolazi fini okus tikvica. Mljac!
<div class="wpurp-searchable-recipe" style="display: none;">Tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem – U našem video receptu saznajte kako pripremiti tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem. – tikvice, vrhnje za kuhanje, parmezan (naribanog), origano (sušeni), peršin (sjeckanog), češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, a češnjak očistimo i narežemo na listiće. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice i češnjak, sušeni origano i povremeno miješajući, povrće pržimo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir i sjeckani peršin te dobro izmiješamo sastojke. ; Nakon 10-ak minuta prženja povrće premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sira, vrhnja i peršina te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -</div>
Tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem.
Jednostavno, ukusno i brzo jelo u kojem do izražaja dolazi fini okus tikvica. Mljac!
Tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tikvice zapečene sa sirom i vrhnjem. - tikvice, vrhnje za kuhanje, parmezan (naribanog), origano (sušeni), peršin (sjeckanog), češnjak, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, a češnjak očistimo i narežemo na listiće. ; U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice i češnjak, sušeni origano i povremeno miješajući, povrće pržimo na srednje jakoj vatri. ; Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir i sjeckani peršin te dobro izmiješamo sastojke. ; Nakon 10-ak minuta prženja povrće premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sira, vrhnja i peršina te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
; Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.; -
Upute po koracima:
- Tikvice očistimo, operemo i narežemo na kolutove debljine jednog centimetra, a češnjak očistimo i narežemo na listiće.
- U tavu, na dvije-tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezane tikvice i češnjak, sušeni origano i povremeno miješajući, povrće pržimo na srednje jakoj vatri.
- Za to vrijeme u zdjelicu ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo naribani sir i sjeckani peršin te dobro izmiješamo sastojke.
- Nakon 10-ak minuta prženja povrće premjestimo u vatrostalnu posudu, prelijemo mješavinom sira, vrhnja i peršina te sve zajedno stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 10-ak minuta.
- Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
Votes: 57
Rating: 4.7
You:
Rate this recipe!
|
|
Za Print recepta klikni ikonu >> |
|
Vrijeme pripreme:30minuta |
|