- Almo Čatlak
- 40 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina nadjevena lososom i svježim kravljim sirom na umaku od rajčice
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu nadjevenu lososom i svježim kravljim sirom na umaku od rajčice.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 150 g conchiglie
- luk, 1 glavica
- češnjak, 2 režnja
- slani inćuni, 3-4 fileta
- šećer, 1 žličice
- bijelo vino, 150 ml suho
- rajčica, 400 g sjeckana
- sušeni origano, 1 žličica
- svježi kravlji sir, 100 g
- vrhnje za kuhanje, 50 ml
- dimljeni losos, 50 g
- krušne mrvice, 1 žlica
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol
- papar svježe mljeveni
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- Očišćeni luk nasjeckamo na sitne kockice. Zatim u tavu ulijemo malo ulja, dodamo sjeckani luk i preko njega protisnemo očišćene režnjeve češnjaka.
- Luk i češnjak sada malo posolimo i kada je češnjak počeo puštati miris u tavu dodamo slane inćune i sastojke kratko pirjamo dok se inćuni ne počnu raspadati. Zatim u tavu dodamo šećer te i njega kratko karameliziramo.
- Odmah zatim u tavu ulijemo suho bijelo vino, malo promiješamo i ostavimo da na pola ispari. Za to vrijeme, u čistu zdjelicu dodamo svježi kravlji sir, ulijemo vrhnje za kuhanje i natrgamo dimljeni losos na sitne komadiće.
- Zatim u smjesu sa sirom i lososom dodamo krušne mrvice, sastojke malo posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom i dobro izmiješamo.
- Kada je povrće potpuno omekšalo u tavu ulijemo sjeckanu rajčicu, dodamo sušeni origano, posolimo, začinimo svježe mljevenim paprom, promiješamo i možemo nadjevati tjesteninu.
- Tjesteninu nadjevenu sirom i lososom sada polako slažemo u tavu na umak od rajčice s otvorom prema gore.
- Zatim posudu poklopimo i sve zajedno kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 13 do 15 minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti, a po želji ukrasiti s malo svježeg bosiljka.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:40minuta |