- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Srednje kalorično
- Jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina „paccheri“ s umakom od svježeg lososa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu „paccheri“ s umakom od svježeg lososa.
Odlična ideja za ljubitelje tjestenina, a i za one koji će to tek postati. Umak obogaćen prepoznatljivim okusom lososa, daje posebnu „notu“ ovom ukusnom jelu.
Tjestenina „paccheri“ s umakom od svježeg lososa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu „paccheri“ s umakom od svježeg lososa. - tjestenina („paccheri“), file lososa (svježeg), pasirana rajčica, bijelo vino, kapare, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S fileta lososa odstranimo kožu i kosti, te ga narežemo na kockice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, dodamo kockice lososa, te ih pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 2-3 minute. ; Prženi losos izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i kuhamo ga 3-4 minute. ; Potom ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo kapare, četiri listića bosiljka, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta, u tavu vratimo losos, dodamo ocijeđeno tijesto, dobro promiješamo, stavimo na tanjur, začinimo paprom, ukrasimo pokojim listićem bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g „paccheri“
- losos, 400 g (file)
- pasirana rajčica, 300 ml
- bijelo vino, 150 ml
- kapare, 1 žlica
- češnjak, 2 režnja
- bosiljak, 8 listića svježeg
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- S fileta lososa odstranimo kožu i kosti, te ga narežemo na kockice.
- U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
- Zatim u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, dodamo kockice lososa, te ih pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 2-3 minute.
- Prženi losos izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i kuhamo ga 3-4 minute.
- Potom ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo kapare, četiri listića bosiljka, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Nakon 10-ak minuta, u tavu vratimo losos, dodamo ocijeđeno tijesto, dobro promiješamo, stavimo na tanjur, začinimo paprom, ukrasimo pokojim listićem bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |