Tjestenina „paccheri“ s umakom od svježeg lososa

 • 30 min
 • 4 porcije
 • Srednje kalorično
 • Jednostavna priprema
 • Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina „paccheri“ s umakom od svježeg lososa
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu „paccheri“ s umakom od svježeg lososa.

Odlična ideja za ljubitelje tjestenina, a i za one koji će to tek postati. Umak obogaćen prepoznatljivim okusom lososa, daje posebnu „notu“ ovom ukusnom jelu.

Tjestenina „paccheri“ s umakom od svježeg lososa - U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu „paccheri“ s umakom od svježeg lososa. - tjestenina („paccheri“), file lososa (svježeg), pasirana rajčica, bijelo vino, kapare, češnjak, bosiljak (svježeg), ekstra djevičansko maslinovo ulje, sol i papar, S fileta lososa odstranimo kožu i kosti, te ga narežemo na kockice. ; U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju. ; Zatim u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, dodamo kockice lososa, te ih pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 2-3 minute. ; Prženi losos izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i kuhamo ga 3-4 minute. ; Potom ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo kapare, četiri listića bosiljka, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri. ; Nakon 10-ak minuta, u tavu vratimo losos, dodamo ocijeđeno tijesto, dobro promiješamo, stavimo na tanjur, začinimo paprom, ukrasimo pokojim listićem bosiljka i poslužimo.; -
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
Upute po koracima:
 1. S fileta lososa odstranimo kožu i kosti, te ga narežemo na kockice.
 2. U lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo po uputama na pakiranju.
 3. Zatim u tavu, na ugrijano maslinovo ulje, protisnemo češnjak, i čim češnjak zamiriše, dodamo kockice lososa, te ih pržimo sa svih strana, na srednje jakoj vatri, 2-3 minute.
 4. Prženi losos izvadimo na stranu, a na masnoću od prženja ulijemo bijelo vino i kuhamo ga 3-4 minute.
 5. Potom ulijemo pasiranu rajčicu, dodamo kapare, četiri listića bosiljka, posolimo, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
 6. Nakon 10-ak minuta, u tavu vratimo losos, dodamo ocijeđeno tijesto, dobro promiješamo, stavimo na tanjur, začinimo paprom, ukrasimo pokojim listićem bosiljka i poslužimo.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
Sudjeluj- ocijeni ili podijeli ovaj recept:
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Votes: 67
Rating: 4.45
You:
Rate this recipe!
Za Print recepta klikni ikonu >>
Vrijeme pripreme:30minuta

Najnovije zanimljivosti: